maanantai 3. marraskuuta 2014

Kurpitsasmoothie ja jouluiset, makeat kurpitsansiemenet

Nyt ei voi sanoa muuta kuin että koettakaa kestää. Olen yhä syvällä kurpitsahurahduksessani, joten olkaa hyvä, pari pientä kurpitsareseptiä! (Eivät muuten tule loppumaan tähän...)

Näitä molempia reseptejä yhdistää jouluisuus. Ihanat lämpimät maut ovat hyvin tuttuja esimerkiksi pipareista ja muista joululeivonnaisista. Oiva keino päästä fiilikseen.


Kurpitsasmoothie

n. 1 dl soseutettua kypsää (myski)kurpitsaa
1/2 banaani
n. 1,5 dl maitoa
n. 1 tl vaniljasokeria tai hunajaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus piparkakkumaustetta
ripaus kardemummaa

Jos aloitat työstämisen kaupasta raahatusta kokonaisesta kurpitsasta, aloita pilkkomalla kurpitsa ja paahtamalla paloja 200-asteisessa uunissa n. 30- 45 minuuttia. Soseuta ja jäähdytä palat.

Yhdistä kaikki aineet blenderissä tai sopivassa kulhossa ja surauta sileäksi. Suosittelen lämpimästi aloittamaan vain tilkalla maitoa ja oikeasti pienillä ripauksilla mausteita. Näin saat maun ja juoksevuuden hyvin säädettyä kohdalleen.


Jouluiset, makeat kurpitsansiemenet

1 kurpitsan siemenet
n. 1 tl oliviiöljyä
ripaus kardemummaa
n. 1/2 - 1 tl piparkakkumaustetta
n. 2 tl sokeria
* Huomaa, että kaikkien mausteiden määrä määräytyy siementen määrän mukaan. Joskus niitä on enemmän, joskus vähemmän.

Pese siemenet ja nyhdä niistä pahimmat rihmat irti. Itseäni ei haittaa, jos niitä vähän jää, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. :)

Sekoita keskenään öljy ja mausteet. Pyöräyttele siemenet seoksessa.

Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Vahdi koko ajan, ettei sokeri kärähdä. Ihan yhtä tummaksi ei kannata tähdätä, kuin minulla tuossa kuvassa. Heh, katsoin ehkä minuutin toiseen suuntaan ja sokeri kärtsähti.

Anna jäähtyä ja irrottele siemenet toisistaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti