torstai 18. joulukuuta 2014

Joululahjavinkki: itse tehty suklaalevy

Voi ihanaa! Joululomani alkaa huomenna. <3
Tätä on odotettu. Nyt voi rauhassa unohtaa kaikki aikataulut ja keskittyä läheisiin, tunnelmointiin ja hyvään ruokaan. :)


Mietitkö joulun vierailuille tai lahjapaketin täytteeksi jotain pientä kivaa ruokalahjaa?
Kokeile maustaa itse oma suklaalevy. Makuvaihtoehdot ovat rajattomat!

Oma suosikkini on valkosuklaa, aprikoosi ja piparkakku, mutta kokeile vaikka luumu-kardemummaa, appelsiini-rusinaa tai neilikka-taatelia. Valitse oma suosikkimakusi.


Omat levyni ovat melko rouheisia, sillä niissä on runsaasti mysliä. Rakastan kun suklaassa on rakennetta ja suutuntumaa. Sitä saa tarpeeksi kun tekee itse. :)

Jätä toki mysli pois tai vähemmälle, jos tahdot. Tai korvaa vaikka riisimuroilla tai popkorneilla!


Itse tehty suklaalevy (3 kpl)

200 g suklaata (esim. valkoista tai tummaa)
1,5 dl mysliä tai muroja
1 dl pilkottuja aprikooseja tai rusinoita
1/2 tl maustetta (esim. piparkakkumauste tai kardemumma)


Sekoita keskenään mysli ja pilkotut aprikoosit. Sekoita hyvin, jotta aprikoosit tulevat vähän vähemmän tahmeiksi. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.


Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Sekoita koko ajan hyvin. Älä anna alemman veden kiehua ja roiskua, et halua suklaaseen vettä.


Sekoita sula suklaa ja kuivat aineet.


Levitä seos muotin pohjalle. Voit tehdä muotin esim. tyhjästä, pestystä ja halkaistusta maitopurkista. Tai käyttää pitkulaista silikonivuokaa.

Anna suklaan jähmettyä pari tuntia. Paketoi kauniisti. :)


2 kommenttia:

  1. Sä et petä koskaan! Tällainen ihana ohje pelastamaan kadonnutta joulutunnelmaa..kiitos! Pienellä vaivalla syntyy iso ilo kun saa lapsen kanssa yhdessä tehdä ja antaa pienen paketin. Lupaan aloittaa tällä joulun ja unohtaa flunssat ja korvatulehdukset ja tekemättömät työt... Ihanaa joulun aikaa sinulle! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Tässähän iski itsellekin vallan valtava joulumielen puuskahdus. :) Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

      Poista