lauantai 7. helmikuuta 2015

Intialainen lihapata

Intialainen ruoka on mielestäni huippuhyvää, joskin teen sitä itse harvakseltaan. En tiedä miksi...
Talveen Intian vahvat ja mausteiset maut sopivat erinomaisesti. Kastikkeet ovat täyteläisiä ja lämmittäviä.


Meiltä löytyy Suomesta mitä parhaiten intialaiseen kokkailuun sopiva raaka-aine; karjalanpaistiliha. :) Ei aina tarvitse olla perinteinen, vaikka hyväähän meidänkin herkkumme on. 

Tämä intialainen lihapata oli kyllä niin helppo tehdä, että tästä tulee uusi lemppari. Pata porisemaan sunnuntaina ja kah, arkiviikoksi on jälleen iso määrä ruokaa varastossa. :) Maut sen kun syvenevät jääkaapissa. Nams!


Intialainen lammaspata (4:lle)

600 g karjalanpaistilihaa
reilu loraus öljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
(1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä)
n. 300 g kaalia
1 tl kurkumaa
3 tl garam masalaa
1-2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuminaa
1/2 tl chiliä
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa
pippuria
2 prk tomaattimurskaa
(loraus vettä)
2 dl ruoanvalmistusjugurttia tai ruokakermaa
n. 1/2 punainen paprika

(tuoretta korianteria)


Sekoita kaikki mjauhemaiset mausteet keskenään. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
Pilko sipuli reilun kokoisiksi kappaleiksi. Pilko kaali n. saman kokoiseksi.

Lämmitä öljy pannulla.  Lisää mausteet kuumaan öljyyn, että niiden aromit pääsevät kunnolla irti. Älä anna kärtsähtää.

Lisää minuutin-parin päästä sipulit, valkosipulit, inkivääri ja kaali. Paistele hetki, että sipulit hieman kuullottuvat. Lisää lihat ja paista niiden pintaan väriä.

Lihojen ei tarvitse ola läpikypsiä, kun lisäät tomaattimuskat ja tarvittaessa hieman vettä. Nosta kansi visusti pälle ja hauduta kastike kypsäksi vähintään 1/2 tuntia. Mitä kauemmin haudutat, sitä mureampi liha. Jos haluat, voit myös siirtää ruoan uuniin kypsymään. Laita tuolloin kastike kannelliseen pataan ja uunin lämpö n. 180 astetta.

Kun olet tyytyväinen haudutteluun, lisää pilkottu paprika ja jugurtti tai kerma. Hauduttele vielä kymmenisen minuuttia.

Maistele, että maut ovat kohdallaan ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Voit halutessasi koristaa annosta tuoreella korianterilla. Minulta ei kotoa tällä kertaa löytynyt...

Tarjoa jasminriisin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti