sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Yksinkertaisesti täydellinen raparperikakku

Nyt on kyllä tullut vuosisadan herkku vastaan; tämä raparperikakku on ihan oikeasti täydellinen. Siis T-Ä-Y-D-E-L-L-I-N-E-N!


Löysin idiksen kakkuun jälleen Pinterestistä (kiitos unettomat yöt), mutta meikäläisen keittiössä resepti sai hieman runtua, ja väitän, että parempaan suuntaan. :) Kakun alkuperä on "jenkkiresepti", joten pelkäsin ylenpalttista makeutta. 

Huoleni oli kuitenkin aiheeton, ja söimme KOKO KAKUN yhdellä istumalla (ja vielä jälkiruoaksi ison aterian päätteeksi). Meitä oli vain neljä. Kaikki olisivat voineet vielä jatkaa. :)

Kakku oli aivan uskomattoman mehevä... Voisin kuvitella, että mehevyys vielä moninkertaistuu, jos jostain IHME syystä kakkua jää seuraavaan päivään. :D


Pohjaan tulee tosi vähän sokeria, joten kakusta ei todellakaan tule liian äklömakea. Lime ja kirpsakka raparperi tuovat mahtavasti raikkautta. Ja täyte mehevyyttä ja kermaisuutta. Kokonaisuus on parfait.

Jenkkikakulle 10 pistettä! 


Täydellinen raparperikakku (22 cm -vuokaan)

2,4 dl vehnäjauhoja
0,3 dl sokeria
125 g kylmää margariinia tai voita

2,4 dl sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
0,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl vispikermaa (vispaamattomana)
1 muna
1 keltuainen
7 dl pilkottua raparperia (pakkasestakin voi ottaa)

100 g maustamatonta tuorejuustoa
hiukka vajaa 0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1,5 dl vispikermaa


Tee ensin taikina. Sekoita keskenään vehnäjauho ja sokeri. Nypi sekaan kylmä margariini ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle (laita paperi vuoan pohjaan, reunoja ei tarvitse voidella).
Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.

Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, muskottipähkinä ja vehnäjauho. Lisää myös vispaamaton vispikerma, muna ja keltuainen. Sekoita.
Taittele lopuksi joukkoon (sulatetut ja kuivaksi puristellut) raparperinpalat.


Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista uunin keskitasolla 180-asteessa n. 30 - 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.


Anna kakun jäähtyä hyvin.

Tee kuorrute. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja reilu puolet limen raastetusta kuoresta.
Vispaa kerma kovahkoksi vaahdoksi ja taittele se muiden ainesten joukkoon.

Levitä täyte hyvin jäähtyneen kakun päälle ja ripottele loppu limeraaste koristeeksi.


NAUTI!! 


2 kommenttia:

  1. Tätä tein eilen - ja oli kyllä ehdottomasti herkullisinta jälkiruokaa vähään aikaan. Kiitos ihanasta blogista ja mahtavista resepteistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla! Kieltämättä, kakku on erittäin hyvää. :)

      Poista