sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Twix-keksit

Se on vaalikaffepäivä!
Kuten Ressu-sarjakuvassa aikanaan, keksi sen kunniaksi. :)


Löysin kaapista muutaman Twix-patukan, jotka päätin valjastaa minuakin enemmän miellyttävään muotoon (en ole oikein suklaan ystävä). Keksittäminen on loistava keino hyödyntää omat lempparipatukat - nämä keksit toimivat varmasti loistavasti Snickersin, Pätkiksen tai vaikka Kitkatin kanssa.

Seikkailin jälleen jenkkireseptien maailmassa. Taidan olla vieläkin San Franciscon huumassa. :)
Ja jenkkikeksejähän näistä todella tuli!

Venyviä, tuhteja, makeita, keskeltä pehmeitä... Ai että. Kaukana ovat Hanna-tädin kuivakat pikkuleivät. :)


Tässä reseptissä oli kyllä ideaa, vaikka ihan en vielä maaliin asti päässytkään. En ollut tyytyväinen keksien ulkonäköön. Muokkasin nimittäin alkuperäistä reseptiä vähentämällä sokeria (Kyllä! Sitä oli vieläkin enemmän!) ja olin säästäväisempi suklaan kanssa. Lisäksi paikalliset kuiva-aineet aina vähän poikkeavat toisistaan.

Mutta siis, ensi kerralla hieman vain enemmän jauhoja taikinaan, niin kekseistä tulee herkullisen lisäksi myös hieman helmpommin käsiteltäviä. Ohjeessa onkin sekä käyttämäni, että suositus vehnäjauhomäärästä. :) 


Twix-keksit

200 g voita tai margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
1,5 tl maissitärkkelystä
vajaa 1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3,75 dl vehnäjauhoja (suosittelen laittamaan jopa 5 dl)
n. 2,5 dl rouhittua twix-patukkaa (1 normikokoinen ja 1 jättikokoinen patukka)


Yhdistä pehmeä margariini, munat, fariinisokeri ja sokeri. Vatkaa viitisen minuuttia vaaleaksi vaahdosi.

Yhdistä keskenään venhäjauhot, maissitärkkelys, ruokasooda, suola ja valiljasokeri.

Lisää kuivat aineet vaahtoon, sekoita nopeasti sekaisin.


Rouhi twix-patukat.


Taittele patukanpalaset taikinan joukkoon.


Nostele taikinapalluroita leivinpaperille. Jaa twix-palat tasaisesti. Nosta pellit ulos tai jääkaappiin jäähtymään ainakin pariksi tunniksi. Näin keksit eivät leviä niin pahasti.


Paista keksejä jäähdyttelyn jälkeen 180-asteisessa uunissa n. 8 - 10 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Kuin sulavaa jäätelöä :)

On myös omasta maustasi kiinni, kuinka tahmaisia kekseistä haluat. Suosittelen 8 minuutin paistoaikaa, jolloin keksit jäävät hyvin pehmeiksi. 

Nosta keksit pois kuumalta levyltä jäähtymään. Puristele keksejä hieman kasaan niiden ollessa vielä kuumia. Näin kekseistä tulee hieman paksumpia ja keskus jää ihanan venyväksi ja siirappiseksi. <3


Mutta kuten sanottu, näiden keksien valtti ei ole kauneus, vaan ihana maku! Säilytimme keksejä jääkapissa tiivissä astiassa reilun viikon ja maku senkun parani. Keksit eivät kuivahtaneet lainkaan vaan pysyivät IHANAN mehevinä. Kyllä näistä vielä uusi erä tehdään. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti