Olemme metsäretkeilleet parina viime viikonloppuna ahkerasti ja todella saaneet saalista; ihania mustatorvisieniä, kantarelleja sekä läjäpäinsuppilovahveroita. :)
(Peukaloni on haavoilla sieniveitsen käsittelystä ja kuuloni on mennyt sienikuivurin jatkuvasta hurinasta...)
Ja jopa aika terveellistä, sillä mukana on proteiinin lähteitä reilusti ja juustoakin vain hiukkasen. :)
Olen itse asiassa tehnyt rullan nyt kolme tai neljä kertaa. :D Se on niin kätevä iltapala, lounas, välipala... Tai vaikka yllätysvieraiden tyydyttäjä. Ainekset yleensä aina löytyvät kaapista, ja jos jotain ei ole, sen voi korvata.
"Taikinaa" voi virittää oman mielensä mukaan; joskus olen lisännyt pinaattia (suosittelen) ja tuoretta organoa, joskus olen jättänyt juuston pois. Vain mielikuvitus on rajana.
Mustatorvisieni-munakasrulla
5 munaa
4 dl maitoa
n. 30 g parmesan-juustoa raasteena
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(iso kourallinen tuoretta pinaattia)
(tuoretta oreganoa)
Täyte:
1 l mustatorvasieniä (tai kantarelleja tai suppiksia tai mitä vain sieniä)
1 sipuli
ruokalusikallinen voita tai loraus öljyä
n. 100-150 g maitorahkaa
Päälle:
tuoretta timjamia tai orgeanoa
parmesanraastetta
mustapippuria
Tee ensin munakasrulla.
Sekoita keskenään tasaikseksi taikinaksi kaikki munakkaan ainekset. Kaada seos paperoidulle uunipellille.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Älä paahda rullaa liian kovaksi, on huomattavasti parempaa, kun se jää pehmeäksi ja kuohkeaksi. Anna jäähtyä.
Tee sillä välin täyte. Pilko sipuli pienehköksi silpuksi. Puhdista sienet ja palastele niitä hieman. Paista sipuleita ja sieniä pannulla öljyssä / voissa kunnes neste höyrystyy sienistä pois. Anna jäähtyä.
Levitä jäähtyneen munakasrullan päälle maitorahka, noin puolen rullan alueelle. Levitä rahkan päälle sieniseos.
Rullaa rulla leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumapuoli alas.
Halkaise rulla, ripottele päälle timjamia, mustapippuria ja parmesan-raastetta. Nosta tarjolle.