keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Grillattua ananasta salvia-inkiväärivoissa

Mikä megapimeys ulkona vallitseekaan!

Tekisikö mieli siirtää tunnelmat hetkeksi aurinkoon ja lämpöön? Pieni askel oikeaan suuntaan on jälkiruoka, joka muistuttaa kesästä.

Grillattu ananas on yksi kesän klassikkojälkkäreistä, mutta sehän toimii myös talvella! Tuoretta ananasta saa kaupasta ympäri vuoden, ja valmistus onnistuu sekä pannulla että grillissä. :)

Täyttä itsepetosta, mutta kokeilun arvoista! :D


Grillattua ananasta salvia-inkiväärivoissa (4:lle)

n. 1/4 tuoreesta ananaksesta
1 - 2 rkl voita tai margariinia
muutama tuore salvian lehti
n. 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl palmusokeria

vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
sitruunamelissaa


Kuori ja viipaloi ananas n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi

Sulata voi pannulla. 
(Jos valmistat ananaksen grillissä, sivele ananasviipaleet ennen paistamista sulalla voi-mausteseoksella ja lisää pari kerrosta grillauksen aikana.)

Murskaa salvian lehtien koostumus, jotta saat maut irti. Raasta kuorittu inkivääri.
Lisää voihin mausteet ja sokeri. 

Nosta pannulle ananassiivut. Paista molemmin puolin n. 7 - 10 minuuttia, kunnes pinnat saavat väriä.
Nosta kuumat ananakset lautaselle ja tarjoa esim. vaniljajäätelön kera.


Ja piristystähän tarvitaan, joten lopuksi haluan esitellä mökkikauden kauneimman kahvihetken kattauksen, made by Äiti. 
Meinasin kuolla nauruun! Laatikkoahan ei voinut edes avata nätisti, vaan se piti raadella auki. :D Saatikka että nostaisi donitseja lautaselle. Turhaa tiskiä! :D :D :D 

Voi se(kin) oli hauska päivä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti