sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Mansikka-vaniljarullapullat

Hehei! Ensi viikolla (4.10.) on kansallinen korvapuustipäivä. Mikä ihana syy leipoa! <3


Jos haluat kokeilla jotain vähän erilaista, kokeile esim. näitä mansikka-vaniljapullia, joiden taikina ei olekaan ihan perinteinen.

Taikinan resepti on alunperin amerikkalainen, joten siitä ei kardemummaa löydy.
Valtameren toisella puolella kuorrutus kuuluu luonnollisena osana pulliin - niin myös näihin. :)


Taikina on myös huomattavasti meidän taikinaamme löysempää, ja munia on reilusti enemmän. Lopputuloksena syntyy  hieman enemmän viinerimäisiä pullia.

Tämä taikina ei ehkä kestä pakastamista ja parin päivän seisotusta yhtä hyvin kuin meidän pullamme, ja luulen, että ensi kerralla teen nämä pullat perinteiseen suomalaiseen pullataikinaan.

Mutta! Tuoreeltaan nämä olivat niin syntisen hyviä, että taisin syödä neljä yhdeltä istumalta. :D


Mansikka-vaniljapullat (n. 27-30 kpl)

11 dl vehnäjauhoja
2 rkl kuivahiivaa
0,8 dl sokeria
1 tl suolaa
4 isoa munaa
3 dl lämmintä vettä
reilu 100 g margariinia tai voita (sulatettuna)

n. 3 dl mansikkahilloa
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä

2,5 dl tomusokeria
1 rkl sulaa margariinia tai voita
1 rkl maitoa


Tee taikina. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munat kerralla ja sekoita hyvin.

Lorota lämmin vesi joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää myös margariini.

Laita astian päälle kelmu, ja nosta jääkaappiin yön yli kohoamaan.


Ja tältä näyttää ilman kelmua.


Tee vaniljakreemi valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan, eli sekoita vain vesi ja jauhe keskenään.

Seuraavana päivänä on leipomisen aika.

Jauhota pöytä ja kumoa puolet takinasta. Kauli siitä ohut, kapea ja pitkä levy.
Levitä levylle vaniljakreemiä ja hilloa.


Taita levy kahtia siten, että pitkät sivut tulevat vastakkain.

Leikkaa levystä n. 2,5 cm leveitä suikaleita.


Pyöräytä suikaleet rullaksi, ja nosta pellille.

Taikina on aika löysää, joten kiepsauta nopeasti äläkä turhaan siirtele pullia pellillä.
Yritä myös pitää täytteet pullan "sisällä", eli älä turhaan käännä leikkauspintoja kovasti ulospäin, ne aukeavat kyllä paistuessaan sopivasti.

Tee sama toiselle puolikkaalle taikinaa. Kohota pullia vielä 10-20 minuuttia.


Paista 200-asteisessa uunissa n. 13 - 15 minuuttia. Vahdi paistamista, sillä pullat ruskettuvat sitten aivan yhtäkkiä. Itse tykkäsin jättää pullat vaalean meheviksi.

Anna pullien jäähtyä hyvin.

Sekoita kuorrutteen ainekset. Tee kuorrutteesta niin löysää, että saat sitä valutettua lusikan tai haarukan avulla, mutta että se kuitenkin lopettaa valumisensa ja jämähtää pullien päälle.

Valuta kuorrutetta pullien päälle reilusti ja tarjoa. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti