lauantai 14. lokakuuta 2017

Syksyn paras kurpitsa-lehtikaalisalaatti

Syksy ja ruska ovat nyt ainakin täällä etelässä kauneimmillaan (joskin on jokseenkin märkää...). Samoissa upeissa väreissä hehkuu myös tämä superherkullinen salaatti.


Olen aina aivan innoissani tähän aikaan vuodesta, kun kaupat pursuilevat erilaisia kaaleja, myskikurpitsoita ym. ihanaa. Ja metsä pullistelee puolukoita, suppilovahveroita ja mustatorvisieniä.

Tämä salaatti tuokin hyvin kauden maut yhdelle lautaselle (miinus ne sienet). :)


Salaattiin olisi sopinut erinomaisesti vuohen- tai sinihomejuusto, mutta ruokavaliot eivät sallineet tällä kertaa niiden käyttöä. Voit myös korvata kurpitsansiemenet esim. saksanpähkinöillä tai karpalot rusinoilla.


 Nyt mars, kokeilemaan! :)


Kurpitsa-lehtikaalisalaatti (4:lle)

1/2 pss lehtikaalia (n. 100-150 g)
1/2 iso myskikurpitsa tai 1 pieni
hieman öljyä
1,5 dl kvinoaa
vettä
3/4 dl kuivattuja karpaloita
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 sipuli
1 pieni omena (mielellään kirpeää sorttia, esim. granny smith)
suolaa
pippuria
(vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa)

2 rkl appesiinimehua (puristin itse, mutta kaupan mehu käy hyvin)
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
pippuria


Kuori ensin myskikurpitsa. Saat sen tehtyä näppärästi, kun lämmität kurpitsaa mikrossa täydellä teholla n. 1+1 minuuttia (käännä kurpitsa välillä). Lämmittämisen jälkeen kuori lähtee kevyesti kuorimaveitsellä.

Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi.

Pilko myös lehtikaali, sillppua sipuli pieneksi ja pilko omena suupaloiksi.

Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (n. 10 min).

Lämmitä öljyä pannulla. Lisää myskikurpitsakuutiot ja paahda n. 5 minuuttia, jotta kurpitsat saavat hieman väriä. Lisää pannulle n. 1/2 dl vettä ja nosta lehtikaalit kurpitsoiden päälle. Laita kansi päälle ja anna kurpitsoiden porista kypsiksi ja lehtikaalien höyryttyä raikkaan vihreiksi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita sillä välin vinegretin ainekset keskenään.

Valuta kypsä kvinoa ja mausta se vinegretillä.

Yhdistä kaikki salaatin osaset keskenään. Sekoita kvinoa, kurpitsat, lehtikaalit sekä raa'at sipulit keskenään. Nostele päälle omenat, karpalot ja kurpitsansiemenet ja kääntele salaattia hieman sekaisin.

Jos haluat, lisää vuohen- tai sinihomejuusto.

Nauti lämpimänä tai kylmänä.



2 kommenttia:

  1. Sinun vinkkisi kurpitsan kuorimiseen on pelastanut minut monesti. Raikas ja värikäs salaatti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Tuo kuorimisvinkki on kyllä huippu. Yritin taas viikonloppuna skipata mikrovaiheen, mutta eihän siitä tullut mitään. :D

    VastaaPoista