Googlailu toi tuloksiksi lähinnä majoneesit, bearnaiset, creme bruleet, jäätelöt... Halusin jotain ERILAISTA.
No mutta rapakon tuolta puolen löytyikin jotain. Pan de Mallorca on makea puertoricolainen aamiaisleipä, joka syödään monesti myös suolaisten täytteiden kanssa. Croissant-henkeä isosti!
Täydellinen aamiais- ja brunssitarjottava.
Leipänen toimii siis sellaisenaan uunituoreena, sen voi täyttää suolaisella (esim. ilmakuivattukinkku tai juusto) tai makealla (esim. kermavaahdolla), sen voi paahtaa ja sipaista pikkaisen voita päälle...
Koostumus on lehtevä, sillä taikinassa on runsaasti keltuaisia ja vähän voitakin vielä kaupan päälle. Mikään kevyt herkku tämä ei ole, mutta eipä aina tarvitse ollakaan. :)
Pan de Mallorca (n. 15 kpl)
2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
1,5 pss kuivahiivaa
1,7 dl sokeria
n. 13-14 dl vehnäjauhoja
6 isoa kananmunan keltuaista
1/2 tl suolaa
125 g voita
n. 50 g voita pullien voiteluun
tomusokeria
Lämmitä nesteet reilusti hiivan heräämislämpöön.
Yhdistä vesi, maito, kuivahiiva, n. 2 dl jauhoja ja sokeri. Anna seistä n. 45 minuuttia.
Taikinan seistyä ja kuohuttua, lisää joukkoon keltuaiset ohuena nauhana samalla vispaten.
Lisää loput jauhot hissukseen.
Sulata voi/margariini ja lisää sekin jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa taikinaan. Lisää vielä vähän jauhoja, että saat suht. muokattavan taikinan. Lisää loppuvaiheessa myös suola. Mitä löysemmäksi jätät taikinan, sen parempi lopputulos!
Anna kohota kaksinkertaiseksi n. 1 tunnin ajan.
Lässäytä kohonnut taikina. Ota siitä hyvin jauhotetuilla käsillä palluroita. Pyörittele pallurat käsissäsi pötköksi ja kierrä kukin pötkylä spiraaliksi sormenpäiden ympärille. Irrota ja tunge samalla spiraalin pää pullan alle.
Nosta pullat pellille kohoamaan n. 15-20 minuutiksi.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 15-20 min.
Anna jäähtyä hieman ja siivilöi päälle tomusokeria.