keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Parsatornit hunajamelonin ja dijonsinapin kera

Parsa-aika sen kun jatkua porskuttaa!

Keskustelimme ystäväni kanssa parsan iloista ja törmäsimme dilemmaan: mielikuvituksen puutteeseen.

Parsa tarjotaan lähes aina samalla tavalla: bearnaisekastikkeen kera, keittona, parmankinkkuun käärittynä uppomunan vieressä, perunasalaatissa, risotossa...

Heitimme toisillemme haasteen: Parsaa uudella tavalla! Och härifrån tvättas!Lähdin purkamaan vyyhtiä ruoan muodosta. Päädyin torniin. Kenties rajattoman kunnianhimoni vuoksi tykkään tavoitella korkeuksia.

Taikurin hattu

Seuraavaksi listailin makuja, joista pidän ja jotka toimisivat parsan kanssa. Myönnän, että perunasalaatti toimi tässä inspiraation lähteenä. Pohjaksi tuli siis perunakakku.

Jos naurattaa liikaa, voi dijonin kanssa mennä touhu ihan läträämiseksi. :)

Parhaita elämyksiä tuottavat mielestäni suolaisen, makean, tulisen ja raikkaan yhdistelmät. Niinpä tähänkin torniin näitä makuja!

Parsa on kaunis kasvis, joten mielelläni en hänen olemustaan muuta. Parsa parsana, vauvanruoka soseena. Ja nuppujen rikkominen olisi jopa synti.

Ja voi, kun hänestä tuli lopulta kaunis!


Parsatornit (neljälle alkupalaksi)

5 pientä perunaa
nokare margariinia
noin ½ dl maitoa
suolaa

1 iso sipuli
8 parsaa
1/4 hunajamelonia
2 rkl kapriksia
n. 4 tl dijon-sinappia
suolaa ja pippuria

Keitä perunat. Kuori ja muusaa ne (Mielestäni muusiin kuuluu jäädä vähän kuorenpaloja, ne ovat ihania!). Sekoita joukkoon margariini, maito ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Huolehdi, ettet tee liian vetistä seosta. Mielummin liian paksu kuin liian löysä.

Keitä parsat napakoiksi. Anna jäähtyä.

Pilko sipuli reilun kokoisiksi palasiksi ja kuullota pannulla läpikuultavaksi. Älä vain anna kärähtää. Anna jäähtyä.

Pilko hunajameloni pieniksi kuutioiksi. Pilko myös parsan varret. Sekoita joukkoon kuullotetut sipulit ja kaprikset. Pyörittele seos sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa torni. Apuna kannattaa käyttää muottia. Hankintalistallani on jo pitkään ollut metallinen sylinteri, mutta nyt hätäratkaisua toimitti lasilieriö.

Muotoile perunasta tiivis kakku muotin pohjalle. Levitä kakun päälle noin 1 tl dijon sinappia / torni (Itse laitoin 2 tl koska pidän dijonista. Tämä oli vähän liikaa. Maltti on valttia.).

Lusikoi päälle meloni-sipuli-parsa-kapris seos ja asettele tiiviiksi.

Nosta muotti varovasti kiertäen pois.

Asettele kaksi kaunista parsanlatvaa tornin päälle. Rouhaise vielä hieman suolaa ja pippuria.


Oli muuten tosi hyvää vaikka itse sanonkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti