tiistai 1. toukokuuta 2012

Kevät suorastaan vyöryy kohti

Puutarhahommat jatkuu ja uusi kylvöerä painettiin maahan muutama päivä ennen Wappua. 
(Ja pakko ottaa pieni esihehkutus! Ihan HIRVEÄSTI tulossa hyviä juttuja ja kivoja kuvia parilta viime päivältä! Voiko nainen olla näin intsinä??!!)

Tällä kertaa multaa hulahtivat avomaankurkku, jättikurpitsa ja meloni. Porkkanan kohtaloa vielä harkitsen... Suoraan maahan vai taimikasvatuksen kautta. Paha.Jättikurpitsa

Suomen jättikasvisyhdistys, juu sellainen on olemassa, antoi todella hard core vinkkejä jättikurpitsan kasvatukseen. Ja minähän tottelin!

Ensinnäkin jättikurpitsan siemen tulee viilata reunoistaan. Juu-u. Vain pitkät sivut, eikä missään tapauksessa terävää kärkeä. Ihan tavallinen kynsiviila kävi tähän.

Bring on the viila!

Viilauksen jälkeen siemen tuikataan kylpyyn pariksi tunniksi.

Siellä se lilluu... Nooooin...Uiskentelun jälkeen siemen kääritään märkään, moninkertaiseen keittiöpaperiin. Koko komeus asetellaan minigrip-pussiin. Pussiin jätetään hieman ilmaa, suljetaan ja sijoitetaan lämpimään paikkaan. Tässä tapauksessa kylpyhuoneen lattialämmityksen läheisyyteen. :) Pitäisi olla 26-30 astetta (tarkkaa on), mutta ei nyt kyllä ole. Itäkööt siitä huolimatta, ei auta olla kranttu.
20 tunnin - 3 vuorokauden jälkeen pitäisi siemenen terävästä päästä pilkistää pieni valkoinen alku. Hahahhaaa! We'll just see about that! :D

Mutta kuinkas kävikään. Koska viikonloppumenot sotkivat aikataulut, jouduin kylvämään jättiksen jo 24 tunnin kuluttua kapaloimisesta. Ehkä - EHKÄ - siemenen terävästä kärjestä pilkahti pienen pieni juuren alku... Kylvin siemenen ja nyt kolmen päivän jälkeen ei vielä näy mitään. Odotellaan odotellaan...Avomaankurkku

Uskomatonta, mutta kaikki istuttamani siemenet itivät parissa päivässä! Laitoin siemeniä vain pari / ruukku, ja toden totta, parin päivän päästä jo elinvoimaa uhkuvat avomaankurkut puskivat pintaan! :)

Maitorahkapurkki tietenkin :)

Meloni

Kolme päivää kylvämisestä, ei vielä näköhavaintoja... Liotin siemeniä muutaman tunnin ennen kylvämistä. Odotellaan odotellaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti