Ehkä pian kuitenkin ehdin jakamaan San Franciscon ja Barcelonan parhaat ruokaopit.
In the meanwhile... Ulkona on harmaata (vaikka krookukset ja narsissit jo kovasti yrittävät esiin), sisälle ja lautaselle siis väriä!
Kaipasin jotain todella simppeliä, perinteistä ja terveellistä ruokaa kaikkien ravintolailtojen, donitsien ja cranoloiden jälkeen. Vastaus löytyi yhdestä lempparikasviksestani: paprikasta.
Täytetty paprika on ihanan helppo ja helposti muokattava ruoka. Työnnä täytteeksi mitä vain revitystä ruisleivästä ja aurajuustosta yrtteihin ja erilaisiin lihoihin. Aina toimii. :)
Tällä kertaa tein kaksi eri versiota: toinen juustolla miehelleni, toinen ilman meikäläiselle.
Ai että oli hyvää, kaikessa yksinkertaisuudessaan. :)
Jauhelihatäytteiset paprikat (2:lle)
1 paprika
200 g kevyttä jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
1/2 kesäkurpitsaa
loraus öljyä
kourallinen oliiveja
kourallinen tuoretta basilikaa
(muutama viipale juustoa)
Pese paprika ja halkaise se kahtia. Koverra sisuksen valkoiset osat pois.
Viipaloi kesäkurpitsa ja suolaa se kevyesti.
Lorauta hieman öljyä uunivuoan pohjalle ja lado sinne ohuehkoja kesäkurpitsaviipaleita.
Nosta päälle toinen paprikanpuoliska.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Anna vuoan odottaa. Pilko sillä välin sipulit reilun kokoisiksi paloiksi ja murskaa valkosipuli.
Lämmitä loraus öljyä pannulla ja lisää sipulit. Paista pari minuuttia ja lisää jauhelihat perään.
Paista, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
Täytä paprika jauhelihaseoksella. Ei haittaa, vaikka seosta hieman tipahtelee yli paprikan. :)
Pilko oliivit puoliksi ja ripottele niitä annokseen mukaan. Revi myös tuoretta basilikaa joukkoon.
Jos haluat, viipaloi päälle hyvin sulavaa juustoa (eli riittävä rasvaprosentti).
Nosta vuoat uuniin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele annoksen päälle vielä tuoretta basilikaa ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Nauti esim. riisin tai ohraton kanssa tai sellaisenaan.