Herkulliset kuvat, ranskalaistyylinen resepti, tomaatti ja fenkoli viettelivät minut. Päivän ruokasuunnitelmat menivät saman tien uusiksi ja kävelin kauppaan ostamaan fenkolia ja valkoviiniä.
Eihän näistä aineksista voi tulla pahaa |
Fenkoli-lohikeitto (3 annosta, koska neljälle tämä olisi hintsusti vähän)
oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valtavaa valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 fenkoli
1 tlk kokonaisia kirsikkatomaatteja tölkissä
5 dl vettä
1 dl valkoviiniä (ostin alkosta minupullon perus-sauvignon blancia, minkä olen huomannut toimivan hyvin ruoanlaitossa)
2 rkl kanafondia (alkuperäisessä reseptissä oli kalafondia, mutta sepäs oli loppu)
kalamaustetta
1 tl sokeria
1 dl oliiveja
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
400 g lohta
suolaa
pippuria
Silppua sipulit ja valkosipulit. Viipaloi porkkana ja fenkoli. Puolita oliivit. Leikkaa lohi reiluiksi paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota hetki sipuleita ja valkosipuleita. Lisää porkkana ja fenkoli (jatkossa lisään fenkolin myöhemmin!) ja kypsennä viitisen minuuttia. Lisää vesi, tomaatit, valkoviini, fondi ja mausteet. Anna porista noin 20 minuuttia kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsät. Lisää lohipalat ja porisuta viitisen minuuttia. Rouhi vielä päälle pippuria ja nakkele koristeeksi esim. fenkolin lehtiä tai tuoretta persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti