lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kana-parsakaalipasta

Parsakaali on maailman huipuin kasvis (heti tomaatin jälkeen). Suurimpia nautintojani on lounas, joka on vain napakaksi keitetty parsakaali, jonka päälle on rouhittu isoja suolahippuja. Aivan ihanaa... Suorastaan ahmin sen! Ja parhaita paloja eivät mielestäni ole nuput, vaan varsi!


Ja voi miten värit intensivöityvät (kyllä, tämä on sana) keitettäessä!! Parsakaali on ehdottomasti kauneimpia ruokaelementtejä, mitä tiedän!

Parsakaali on itseasiassa todella terveellistä. Suorastaan uskomattoman terveellistä. Ja siinä on muihin kasviksiin verrattuna lähes röyhkeän paljon proteiinia, 4,6 g / 100 g. Sen edelle pääsevät Finelin listauksen mukaan vain valkosipuli, nokkonen ja herne.

Tuore parsakaali sisältää runsaasti A- ja C- ja K-vitamiinia, flavonoideja, kaliumia ja kalsiumia, rautaa ja ravintokuituja. Yhdestä kukinnosta saa jo puolitoista kertaa päivittäisen C-vitamiiniannoksen.

Parsakaalin on useissa tutkimuksissa todettu hoitavan ja ehkäisevän tehokkaasti syöpää (varsinkin rintasyöpää, naiset huom!), dementiaa ja sydänsairauksia. Ja mikä parasta, parsakaalin keskeisimmän terveysvaikutuksen (ns. NRF2) kerrotaan olevan läpimurto Parkinsonin taudin hoidossa. 


Olen täysin rakkauden sokaisema, joten uskon kaikki nämä lupaukset ehdoitta.


Itseasiassa parsakaali valittiin terveellisimmäksi kasvikseksi vuonna 2011. Finaalissa hänen kanssaan kamppaili toinen ykkössuosikkini tomaatti. Voi hyvänen aika, miten minun täytyy suorastaan uhkua terveyttä


Ja parsakaali taipuu lähes ruokaan kuin ruokaan. Vaikka toki saa kuulua kanssani samaan kastiin ja nauttia brokkolinsa ihan au naturel!

Tämän tosi helpon ruoan tekaisin nopeasti. Piti vain muistaa aamulla laittaa kana marinoitumaan.


Kanaa, parsakaalia ja pekonia (kahdelle)

n. 300 g maustamattomia kanasuikaleita

Marinadi kanalle:
1 tl sitruunamehua
1 tl soijaa
3 isoa valkosipulinkynttä
kuivattua basilikaa (tuore olisi parempaa, mutta ei ollut...)
suolaa ja pippuria

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g parsakaalia
siivu tai kaksi pekonia

täysjyväpastaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita kana ja marinadi muovipussiin ja puristele marinadi kunnolla kanojen kanssa sekaisin. Anna marinoitua työpäivän ajan tai vähintään pari tuntia.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki pannulla ja lisää kanasuikaleet viimeisiä marinadin rippeitä myöten. Laita pastavesi kiehumaan. Keitä parsakaalit (nämäkin voi keittää vaikka edellisenä päivänä jos haluaa säästää aikaa)

Pilko pekoni ja heitä eri pannulle. Paista pekoneita hetki niin, että rasva irtoaa ja meno muuttuu meheväksi. Lisää keitetyt parsakaalit pannulle ja sekoittele reippaasti. Älä paista liian kauaa.

Kun kaikki ainekset ovat kypsiä, kokoa annos. Pasta pohjalle, sipuli-kanat päälle ja parsa pekoneineen huipulle. Hyvää on. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti