tiistai 20. maaliskuuta 2012

Keittiöremontti ja unelmien valkoinen keittiö!

Toteutin yhden elämäni suurista unelmista: teimme keittiöremontin.
Tai no, teetimme keittiöremontin suunnitelmiemme mukaan.

Vanha keittiömme oli ihan ok ja toimi. Monien mielestä se oli jopa kaunis, olihan siellä kivitasot, marmorilattiat ja täyskiiltävät ovet.

Vanha keittiö
Jotenkin se ei vain tuntunut kivalta, keittiö oli pimeä ja marmorilattiat jäätävän kylmät. Jo syksyllä aloitin täysin liioitellun villasukka-, -paita- ja -housushown, joka oli jo aiemmilta talvilta tuttu. Monien "voi voi, kun omassa kodissa on niin kylmä" -kommenttien, alahuulen väpätysten ja suurten silmien räpyttelyn jälkeen mieskin murtui, ja suostui lattiapintojen vaihtamiseen lämpimämpään materiaaliin. Jes!
Onni potki, kun seuraavalla viikolla leivonnaiset eivät kypsyneet väkisinkään - uunimme oli hajonnut. Jes!
Uusiako vain uuni, vai myös liesi? Tämähän on vanha, valurautainen ja hidas...

Uusitaan siis lattiat ja koneet! Mutta mistä sopivan kokoiset koneet aukkokohtiin? Entä mitä jos saisimme lisää kaivattua kaappitilaa, että Schottit, Pentikit, Iittalat ja Arabiat mahtuisivat paikoilleen? Sisustushirmuna ja estetikkona astioita on tullut keräiltyä jo 15 vuoden ajan.

Entä, jos keittiömme olisikin valoisa ja raikas? Entä jos pöytätilaa olisi niin paljon, että mahtuisimme molemmat kunnolla laittamaan ruokaa yhdessä ja leivänpaahdinkin pääsisi pois hyllystä?

Ja sitten hanamme hajosi. Oli selvää, että korkeammat voimat yrittivät kertoa meille, että kamelin notkoselkä on vihdoin katki.

Suunnittelussa ei mennyt kauaa, sillä olin visioinut unelmieni keittiötä päässäni noin 8-vuotiaasta alkaen. Valitsimme keittiön toimittajan nopeasti ja projekti alkoikin muutaman viikon päästä.

Lattian irrottelussa oli kuulemma hommaa.
Kalusteet odottelevat

Remontinkin keskellä pöydällä
oli pölyisiä tulppaaneja :)
Muutaman viikon ajan elimme yhdessä huoneessa syöden mitä monipuolisempia mikroruokia! Munakas mikrossa on yllättävän herkullista - tosin muna kypsyy tasaisesti, eikä ihania rakenne-eroja synny valuvan keltuaisen ja rapsakan valkuaispitsin välillä.

Remonttimme edistyi ongelmitta. Vain lattian tasoitus kesti kauemmin kuin arvioitiin, mikä myöhästytti valmistumispäivää vajaalla viikolla. Remonttimiehemmekin oli suorastaan ihana, rakastuin vähän!

Ja lopputulos? Kaunein ja toimivin keittiö, mitä olen koskaan nähnyt! Olen niin onnellinen! Voisin silitellä ovia ja pöytätasoja tunteja. Ja tuijotella kaappeihin, missä astiat eivät enää ole tetriksen pelaajan otteilla tungettu koloihinsa.

Oijoi... :)

Hana olikin ihan valtavan kokoinen, mutta kaunis

Ruokailutila

Kuvakulmia pitää joskus hakea myös ikkunalaudalla keikkuen

Tässä keittiössä on hyvä tehdä ruokaa. Tässä kodissa on hyvä elää.1 kommentti:

  1. Ah, uusi kaunis keittiö kelpais tännekin. Alan ehkä sabotoimaan keittiötäni, jotta se hajoaisi nopeammin...

    VastaaPoista