sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Vietnamilaiset hölskykurkut

Etsitkö grillipöytään jotain uutta? Joko silli, uudet perunat ja supisuomalaiset hölskykurkut tuntuvat tylsältä?

No ei kun aasialaista twistiä kehiin! :D


Kehittelin tämän reseptin aasialaisvaikutteiselle grilli-illallisellemme ja ai että oli hyvää! Ja uskomattoman raikasta! Lopulta popsin kurkkuja ihan sellaisenaan. :D

Näkisin näiden toimivan erittäin hyvin suomalaisessa kalapöydässä, tuhdin pihvin kaverina tai osana salaattibuffetia. Aika monipuolista settiä siis. 


Meidän ateriallamme tarjottiin kurkkujen lisäksi hedelmäisiä kana- ja lihavartaita, persikka-pinaattisalaattia ja uusia perunoita. Ja hyviä viinejä. Toimi. :)

Tärkeintä kuitenkin hyvät ystävät, jotka loitsivat pöytään ihanan vanilja-valkosuklaa-marenki-mansikka-vadelma-jäätelö-jälkkärin. Nam!


Mutta takaisin kurkkuihin. Suosittelen kokeilemaan! Voit muuttaa reseptiä omien mieltymystesi mukaan. Jätä vaikka inkivääri pois jos se ei ole juri sinun juttusi. Tilalle voit raastaa vaikka limen kuorta.


Vietnamilaiset hölskykurkut

1 pienehkö kurkku
2 kevätsipulin valkoista päätä
n. 0,6 dl riisiviinietikkaa
1 rkl palmusokeria
ripaus suolaa
1,5-2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta vahvaa minttua


Viipaloi kurkku hyvin ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylä avulla. Siivuta myös kevätsipuli ihan ohueksi.

Kuori ja raasta inkivääri.

Yhdistä riisiviinietikka, sokeri, suola ja inkivääri. Sekoita hyvin kunnes sokeri liukenee.

Yhdistä kastike kurkkuihin ja sipuleihin. Silppua yrtit joukkoon. Sekoita hyvin. Kannattaa laittaa setti esim. kannelliseen astiaan ja ravistella hyvin.

Anna maustua 2 tuntia - yön yli.

Tarjoa esim. grilliruoan kanssa tai osana kesäistä kalapöytää. Hölskykurkut sopivat myös vietnamilaisten banh mi -patonkien väliin.


2 kommenttia: