perjantai 4. maaliskuuta 2016

Brasilialainen kalapata

Huh, meikäläisen keittiössä näyttää taas siltä miltä kuuluukin...
Kaksi taikinaa kohoamassa ja yksi jääkaapissa oleentumassa. Päivän ruoka on myös valmisteltu ja kasvikset on pilkottu leikkuulaudalle odottamaan.

Ei siis siistiä. Ei millään muotoa. Ei lähelläkään sitä idylliä, jossa keittiötasot kiiltelevät siisteyttään ja tyhjyyttään. Mutta siihen vielä päästään! Kunhan nyt ensin saa nuo leivonnaiset ja systeemit alta pois. :)


Mutta asiaan! Tarvitsin vain pienen hengähdystauon tuolta keittiökaaoksesta, joten tulin kertomaan ihanan brasilialaisen kalapadan ilosanomaa! :D


Tässä kyllä on taas niin aurinkoa ja kesää lautasella. Meiltä löytyi pakastimesta vielä muutama itse kalastettu kuha, jotka halusin valmistaa jollain uudella tavalla.

Törmäsin brasilialaiseen kalapataan, jonka reseptiä rajuhkosti muokkailemalla sain tämän version.
Ja hirmuisen hyvää oli! Tästä tulee kyllä uusi luottoresepti. :)


Arvoin kasviksia pataan vähän texmex-hengessä, sekä sen mukaan, mitä kotoa löytyi.
Avokadon voit huoletta jättää reseptistä pois, se ei paljoa voimakkaan tomaattikastikkeen seassa maistunut, mutta älä skippaa korianteria ja kookosta! Voit myös heittää sekaan esim. tölkkimaissia.


Brasilialainen kalapata (2-3:lle)

200-300 g kuhafileitä (tai muuta vaaleaa kalaa)
n. 2 tl sitruunamehua (tai limemehua)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 punainen paprika
1 tlk tomaattimurskaa
n. 0,5-1 dl vettä
2,5 dl ruokakermaa (tai kookosmaitoa)
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
pari jalapeno-viipaletta (vahvuuden mukaan)
suolaa
pippuria
n. 2 dl kuivattua, paahdettua kookosta
1/2 nippua tuoretta korianteria
(1 avokado)


Pilko kalafileet isoiksi paloiksi (n. 8 osaan kukin file), marinoi ne sitruunamehulla ja anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia.

Leikkaa sipulit isoiksi siivuiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Pilko paprika peukalonpään kokoisiksi paloiksi.

Lämmitä loraus öljyä pannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää paprikajauhe ja juustokumina. Paista vielä pari minuuttia.

Lisää pannulle tomaattimurska ja vesi. Anna porista viitisen minuuttia.

Lisää kuhafileet, paprikat, ruokakerma ja noin puolet paahdetusta kookoksesta. Anna kastikkeen porista hissukseen kannen alla, kunnes kalat ovat kypsiä, noin viisi minuuttia.

Tarkista, että kastikkeessa on maut kohdallaan. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Silppua annoksen päälle reilusti tuoretta korianteria ja ripottele loput paahdetut kookokset.

Tarjoa riisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti