perjantai 25. maaliskuuta 2016

Sitruunainen mustikkajuustokakku ilman uunia

Ihanaa! Pääsiäinen! Suklaamunia, mämmiä, rahkaa, pashaa, rusinoita!


Tai ehkä haluat tehdä vähän erilaisen, mutta silti ihanan raikkaan ja keväisen jälkkärin tai kahvitarjottavan?

Hätiin tulee helposti ja vaivattomasti valmistuva sitruunainen mustikkajuustokakku. Oh, nimikin jo kertoo, että hyvää on luvassa. :)

Parasta kakussa on, ettet tarvitse uunia ollenkaan. Voit siis pyöräyttää kakun kätevästi vaikka mökillä. Raaka-aineetkin on helppo viedä mukana, sillä kylmäsäilytystarvikkeita ei ole paljoa. Ja kesällä mustikat saa kyytiin mättäältä suoraan.


Kakku on aika matala, mutta täynnä makua. Ja eh, itse ehkä kokkasin aavistuksen kiireisenä, niin pohjani pääsi hieman retkahtamaan siirto-operaation tuoksinnassa. :) Mutta makuun tämä ei onneksi vaikuttanut. :)


Tai jos olet yhtään kuten minä, alkaa olla ajankohtaista tyhjennellä pakastimen marjavarastoja, että sinne mahtuu kohta taas lisää. :D


Sitruunainen mustikkajuustokakku

180 g digestive-keksejä
75 g margariinia
1 sitruunan kuori raastettuna

1 prk (n. 400 g) kondensoitua maitoa
2 keltuaista
1,25 dl sitruunamehua (1 mehuisan sitruunan mehu)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 dl (jäisiä) mustikoita


Pingota irtpohjavuoan (n. 22 cm) pohjalle leivinpaperi.

Murskaa digestivet. Sulata voi. Pese ja raasta sitruunan kuori.

Yhdistä kaikki pohjan aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja puolisen senttiä myös reunoille.


Valmista täyte yhdistämällä keskenään kondensoitu maito, keltuaiset ja sitruunamehu. Sekoita hyvin keskenään.


Sekoita joukkoon myös tuorejuusto.


Kääntele joukkoon mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, älä anna niiden sulaa, vaan lisää joukkoon jäisinä. Näin et sotke koko massaa lilaksi.


Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku kylmään. Anna jähmettyä ainakin nelisen tuntia, mutta mielellään seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti