tiistai 22. maaliskuuta 2016

Feta-punakaalikvinoa, sateenkaariruokaa

Voi jee, kohta on pääsiäinen!

Pääsiäinen on minulle hyvin maallinen juhla; lähinnä se merkitsee kevättä, aurinkoa, hiihtämistä, perheen kanssa hengailua, suklaamunia ja ihania herkkuja. :)

Ja hei, meillä kävi sunnuntaina ekat virpojat vuosiin! Olin pikkasen innoissani. Saivat hyvät eväät. :)


Näin kevään korvilla on ihana myös kokata värikästä ruokaa. Ja tuoda enenevässä määrin raikkautta ja tuoreutta lautaselle.

Sain idiksen tähän sateenkaaren värejä toistavaan annokseen kauppakassissa kotiin matkustaneen punakaalin avustuksella.

Vihreää, lilaa, punaista, keltaista... Mätsää hyvin tulppaaneihin!


Ehkä tässä resepti myös pääsiäisen herkkuhetkiin? Suklaamunan aperitiiviksi. :)


Feta-punakaalikvinoa (3-4:lle)

400 g punakaalia
1,5 dl kvinoaa
1 parsakaalin nuppu (n. 200 g)
1,5 dl vettä
1tl kasvisfondia
2 tl valkoviinietikkaa
5 cm inkivääriä
1/2 granaattiomena
200 g fetajuustoa
2 kuivattua viikunaa
5 kuivattua aprikoosia
1/2 rkl sokeria
suolaa
pippuria


Huuhtele kvinoa ja keitä kvinoa kypsäksi paketin ohjeen mukaan. 

Pilko parsakaali nupuiksi. Höyrytä parsakaalinnuput nopeasti rapsakan kypsiksi (älä ylikypsennä!) vaikka kiehuvan kvinoakattilan yllä siivilässä.

Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.

Irrottele granaattiomenan siemenet. Varo roiskeita, sillä mehu tahraa tehokkasti.

Pilko aprikoosit ja viikunat. Kuori ja raasta inkivääri.

Lämmitä loraus öljyä pannulla. Lisää punakaali sekä 1,5 dl vettä, kasvisfondi ja inkivääri. Kypsennä kannen alla viitisen minuuttia. Lisää sokeri, suolaa ja pippuria.

Valuta kypsä kvinoa. Yhdistä keskenään kvinoa, kaalit liemineen, valkoviinietikka ja sokeri. Tarkista maku. Älä lisää kuitenkaan liikaa suolaa, sillä fetajuustosta tulee suolaisuutta.

Kokoa annos vaiheittain, jottei punakaali värjää kaikkea lilaksi.

Nostele siis tarjoilulautaselle kvinoa-kaali, parsakaalinnuput, aprikoosit ja viikunat, murustettu fetajuusto ja granaattiomenan siemenet. Rouhi päälle vielä mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti