sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Hapankorppulohi


Hapankorppu on huippua. Se on yksi niistä asioista, jotka eivät koskaan tule yksin.

Vähän kuin housut, sakset ja tupaantuliaiset.


Hyvin monesti olen illalla kiikuttanut tv:n ääreen yhden ainoan säälittävän hapankorpun, jonka päällä on margariinia ja erittäin tarkasti reunoja noudattavat juustosiivut.

En ymmärrä, miksi teen niin aina uudestaan. Parin minuutin kuluessa palaan aina keittiöön tekemään uuden. Yleensä olen ehtinyt jo laittaa voin ja juuston pois jääkaappiin. Petän itseäni.

Mutta hapankorppu on myös siitä huippu, että sitä voi käyttää vaikka mihin ruoanlaittoonkin!
Yksi lemppareistani on hapankorpulla kuorrutettu lohi, mutta siitä saa myös oivia piirakkapohjia, suolaisia rullia, sekä makeita herkkuja. Näitä reseptejä varmasti seuraa myöhemmin lisää, mutta nyt, hapankorppu-lohi dijon sinapilla, olkaa hyvä.


Hapis-lohi (4:lle)

800 g lohta
muutamia tippoja sitruunamehua
suolaa
2 rkl dijon-sinappia
kourallinen tuoretta basilikaa
3 hapankorppua

perunoita
grillimaustetta tai vastaavaa
2 sipulia
2 tomaattia
pieni kesäkurpitsa
kevätsipulin varsi


Pese perunat. Lohko ne ohuiksi lohkoiksi. Lohko myös sipulit ja tomaatit. Viipaloi kesäkurpitsa.

Nypi lohesta ruodot pois. Tunnet ne kun silität lohen pintaa "vastakarvaan".

Tiputtele lohen päälle tasaisesti sitruunamehutippoja. Mausta suolalla. Levitä dijon-sinappi lohen pinnalle, jos pidät runsaista mauista, laita vähän reilummin. Revi basilikat kalan päälle. Murskaa hapankorput lohen pinnalle.

Ja sitten uuniin...

Mausta perunalohkot haluamallasi tavalla ja laita ne vuokaan. Nakkaa mukaan myös sipulilihkot. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 min. Lisää lohi ja tomaatit vuokaan. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä n. 20 min kunnes kaikki kypsyvät.

Paista kesäkurpitsasiivut pannulla, jos haluat niihin paistopinnan. Muuten voit lisätä ne tomaattien kanssa yhtäaikaa vuokaan.


1 kommentti:

  1. Hapankorppulohi oli mahtavaa! Epäilin ensin, että hapankorppupalat jäävät koviksi, mutta mitä turhia :) Oli tosi herkullista!
    Sinappia saa mielestäni laittaa reilusti. Se sopi loistavasti lohen makuun.

    VastaaPoista