sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Snickers-kakku

Syyskuu alkoi, mutta elokuun kakkusavotan satoa korjataan yhä. Kun kyselin mieheltäni, minkälaisen kakun hän haluaisi synttäreidensä kunniaksi, vastaus oli "no joku karkin makuinen".Omasta mielestäni suklaa ja karkki ovat eri asioita, mutta juhlijan suklaahimon tuntien, uskalsin pyöräyttää snickers-kakun. :)


Mukaiin Ruokailmiöstä lukemaani reseptiä, ja kyllähän tästä tuli ihan tajuttoman hyvää. Makeaa, tuhtia, HERKULLISTA! Juuri semmoista liian hyvää kakkua. :)



Snickers-kakku

pohja:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
75 g sulaa voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

suklaavaahto:
2 dl vispikermaa
100 g taloussuklaata (tai leivontasuklaata, jotain mikä sulaa nätisti)
1 liivatelehti
1 rkl vettä

n. 1,5 dl suolapähkinöitä
1/3 prk kinuskikastiketta (tai tee itse)

kuorrute:
200 g suklaata
75 - 100 g voita


Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele reunat.

Aloita leivonta valmistamalla pohja. 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet.

Sekoita sokeri-munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita, maitoa ja sulaa voita. 

Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 C n. 25 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Tee seuraavaksi suklaavaahto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa, kääntele suklaata astiassaan n. 1/2 minuutin välein.



Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja kaada suklaa joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta 1 rkl vettä pienessä kattilassa ja liuota siihen pehmittämäsi liivatelehti.
Norota liivateseos vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Levitä suklaavaahto jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle suolapähkinät ja nosta kakku kylmään jähmettymään noin tunniksi.


Valuta suolapähkinöiden päälle kerros kinuskikastiketta ja nosta kakku jälleen kylmään odottamaan.


Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Levitä suklaa kakun päälle ja nosta kakku kylmään.


Nosta kakku ulos jääkaapista n. 15 min ennen tarjoamista, että kuorrutus hieman pehmenee.
Koristele esim. mintun kukilla tai sitruunamelissan lehdillä.



10 kommenttia:

  1. Kiitokset tosi herkullisesta ohjeesta, kakku vie kielen mennessään :)

    VastaaPoista
  2. Oi joi, näyttää upealta!! Tätä voisi testata illalla ystävänpäivän kunniaksi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosin, olen kasvissyöjä enkä käytä liivatetta, mutta voisinpas testata täytteen jämäköittämistä esim. tuorejuustolla... :)

      Poista
    2. Hei! Onnistuivatko ystävänpäivän kokkailut? Toimiko tuorejuusto? Hyvä idea korvata liivate sillä.
      Kiva kuulla kokemuksia...

      Poista
    3. hei! Hyvin onnistui, itseasiassa päädyin lopulta korvaamaan liivatteen vaniljakreemijauheella! :) Se oli oikein toimiva ratkaisu! Teen bloggauksen kakusta omaan blogiini pikimmiten (on tosiaan ollut vähän kiireistä.. :D) ja linkitän sun blogin siihen, sieltä näkee sitten kuvia mun aikaansaannoksesta! ;) http://kaneliunelmia.blogspot.fi/

      Poista
    4. Hei! Kiva kuulla. Pidän silmällä blogiasi, niin näen luomuksesi. :)

      Poista
  3. Minkä kokoiseen vuokaan on tämä kakku tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Tämä taisi olla ihan normaalin kokoinen irtopohjavuoka, eli 24 cm. En kokannut tätä kotona, joten vuoka saattoi olla myös 26... Joka tapauksessa 24 toimii. :)

      Poista
  4. Hei. Oliko käyttämäsi suklaat molemmat tummaasuklaata?

    VastaaPoista
  5. Moi! Olen tehnyt kakkua useamman kerran, joskus tummalla, joskus maitosuklaalla. Molemmat toimivat. :) Jos on pakko valita, ehkä suosisin tummaa suklaata.

    VastaaPoista