lauantai 7. syyskuuta 2013

Kanaa ja avokadokastiketta

Enpä arvannutkaan, että parmesan ja avokado sopisivat näin hyvin yhteen!


Kokeilin tehdä avocadosta pikanttia kastikketta kanalle, ja käytin hyväkseni quacamolen makuja. Jätin kastikkeen myös melko paksuksi, mutta lisäämällä maitoa saat halutessasi juoksevampaa ja elegantimpaa kastiketta.

Kastikkeen maito ja sokeri taittavat hieman limen kirpakkuutta ja kokonaisuudesta tulee täyteläinen, mutta raikas. Tähän päälle kermaista parmesania, niin aijai... :)


Lisukkeeksi sopivat mainiosti soijamarinoidut, grillatut munakoisot sekä vesimelonisalaatti (myös vesimeloni rakastaa parmesania!).


Kanaa ja avokadokastiketta (2:lle)

maustamattomia kanan filepihvejä

1 avokado
1/2 limeä
1 - 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 isoa valkosipulinkynttä
1/2 kuivattu chili / ripaus chilijauhetta
kourallinen tuoretta korianteria
loraus maitoa
ripaus sokeria
suolaa
pippuria

lisäksi:
parmesanjuustoa

Muusaa avokado. Raasta puolikkaan limen kuori ja purista mehu talteen. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna kuviattu chili. Hienonna myös korianteri.

Yhdistä kaikki kastikkeen aineet. Notkista lopuksi haluamaasi paksuuteen maidolla.

Raasta annoksen päälle parmesanjuustoa, rouhi myös pippuria ja suolaa. Korista annos tuoreella korianterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti