perjantai 27. heinäkuuta 2012

Porsaan sisäfile grillissä: Nöf nöf nöf nöf nöf - Oui!

Voi kauhistus! Huomasin blogini suorastaan huutavan lihareseptejä.
Kala ja merenelävät 10, kasvisruoka 14, liha 3...

Syömme kuitenkin lihaa erittäin paljon, mökilläkin grillaamme joka päivä. :) Ja valmiiksi marinoidut lihat tai kanat eivät pöytäämme pääse kuin poikkeustapauksissa.

Hyvin usein itseasiassa ostamme marinoimattoman possun sisäfilepötkylän tai pihvifileen. Possu on mielestäni ihanaa ja mehukasta, kun sen tekee oikein eikä kärtsää rutikuivaksi. Lisäksi pakatut pötköt ovat todella käteviä mökille roudattavaksi.

Tässä teille parhaat possunvalmistusvinkkini. Ja lue myös lisää loistavia marinadi- ja mausteseosohjeita esim. kanalle ja possulle.


Possun voi marinoida todella monella tavalla. Viime viikolla testasin kolmea eri versiota, joista yksi vei ylivoimaisen voiton. Parhaat makuparit possulle ovat mielestäni juuri tämä alla oleva sinappi-sipuli, sekä linkin takaa löytyvä chili-korianteri.

Tässä kaksi marinadia ja grillausohjeet. :)


Paras possu

n. 800 g possun maustamaton sisäfilepötkylä

Marinadi:
2 rkl (dijon)sinappia
2 tl grillausmaustetta
tuoretta oreganoa
3 murskattua valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Lisäksi folioon:
1/2 sipuli
2 ruohosipulinvartta
2-3 valkosipulinkynttä
tuoretta oreganoa


Laita possu muovipussiin. Kaada pussiin kaikki marinadin ainekset. Kääri pussi tiukasti possun ympäri ja muljauttele kaikki  mausteet kunnolla lihan pintaan. Kääräise pussi tiukasti kiinni. Anna possun marinoitua muutamia tunteja.


Nosta liha lämpenemään hieman ennen grillausta. Tässäkin järjen käyttö on sallittua. Jos helle paahtaa ja ilma seisoo, puolisen tuntia riittää. :)

Ota pala foliota valmiiksi esille. Siipaloi sipuli, pilko ruohosipuli, murskaa tai pilko valkosipuli ja silppua yrit valmiiksi folion päälle.

Kuumenna grilli kuumaksi. Paahda possu nopeasti jokaiselta kyljeltään "umpeen". Tämä on maksimissaan viiden minuutin show.

Nosta possu grillistä foliolle ja kääräise se tiukaksi, reiättömäksi ja vuotamattomaksi nyytiksi.


Grillaa nyyttiä vielä noin 15 - 20 minuuttia. Voit välillä kurkata, miltä possu  näyttää. Sen kuuluukin olla vaaleanpunainen ja mehevä. Liha on silti kypsä, possu vain on sen väristä. :)

Älkää tarjotko minulle kuivaa ja kärähtänyttä, ylikypsää lihaa. Tuohdun.



Ja sitten vain uusia perunoita, kevätsipulia, salaattia... Oijoi. :)


Ja tässä toinen possumarinadi, joka on ehkä hieman pliisumpi. Ei päässyt omaksi lempparikseni, vaikka moni muu aterioija tästä paljon pitikin.



Pliisuhko possu

n. 800 g possun maustamaton sisäfilepötkylä

1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 rkl sitruunamehua
1 rkl soijaa
1 rkl sweet chili -kastiketta
3 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
suolaa
pippuria


Muuten askelmerkit ovat samat kuin edellä. :)

Ja sitten vain hiilet hehkumaan!

4 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa niin hyvältä ja selkeältä reseptiltä, että aion kokeilla sitä ja testata perjantaina, kun tulee vieraita. Lisäksi teen ratatouillea ohjeesi mukaan. Ehkä kuulet "testin" tulokset viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ei kun testailemaan! :)
      Odotan innolla tuloksia.

      Poista
  2. Lykkäsin tuohon "Paras possu" marinadiin öljyä (ja siihen muut aineet sekaisin) kun en uskonut että noi ainekset muuten sekoittuisi tasaisesti possun pintaan. Muuten vaikuttaa aivan mahtavalta ohjeelta ja tänään menee grilliin iltapäivällä.

    VastaaPoista