Tämä resepti ei siis suinkaan ole "käden käänteessä -settiä", mutta lopputulos palkitsee!
Eikä tämä periaatteessa ole niin vaivalloinen, kun tätä tekee päävirtojen sivutuotteena, mutta jos nyt pitäisi lähteä ihan verkkojen ostamisesta asti liikkeelle, niin tilanne on toinen.
Idea tähän reseptiin syntyi, kun mietin käyttökohdetta pienille kaloille, säynelle ja särjelle. Lopullisen innoituksen tarjoili Maku-lehti, jonka reseptin runtelin ronskisti omakseni.
Meillä siis nousee mökillä paljon kalaa, mukaanlukien säyneen. Kala on todella maukasta, mutta pienten ja runsaslukuisten piikkiensä takia raivostuttavaa.
Toistaiseksi paras ratkaisu on ollut kalojen savustaminen ja syöminen sen verran hissukseen, että piikit saa nypittyä pois.
Mutta ah, nytpäs piikit eivät enää niin vaivaakaan! Niitä saa poistettua kätevästi eri vaihessa, ja jäljelle jääneitä ei huomaa! Ne menevät sen verran hakkelukseksi. Jes! Näin jalostan jatkossa kaikki pikkukalat.
Savukalatahna
300 g savukalaa perattuna
3-4 rehevää ruohosipulinvartta
1/4 pienestä sipulista
(tai vaihtoehtoisesti pari kevätsipulin vartta)
1 dl kermaviiliä
tuoretta persiljaa
tuoretta oreganoa
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa (tai hieman vähemmän)
1/4 tl valkopippuria (tai hieman enemmän)
Savustushan menee aiempien ohjeiden mukaan. Anna kalojen jäähtyä ja perkaa ne.
Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella. Tehosekoitin olisi myös hyvä, jos sellainen olisi. :)
Mausta. Siirrä tahna kylmään oleentumaan.
Voi vitsi miten hyvää!! Etenkin ruisnappien tai hapankorpun päällä.
Onneksi löysin pakastimesta pussin, jossa luki savukalatahnaa varten! Teen itselleni äitienpäiväherkuksi!
VastaaPoistaNyt odotellaan tulevan kesän uusia kalasaaliita!
Ja taas teen tätä ihanaa tahnaa!!! Särjet on jo savustettu ja irrotettu piikeistään.
VastaaPoista