sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Plantaasiterveiset

Huh!

Viimekertainen saarireissu oli tehokas. Todella tehokas. Moista vasaran kalketta ja tohinan tuisketta ei ole hetkeen kuulunut.

Myös plantaasia ehostettiin urakalla. Myyräntorjuntatoimet mukaanlukien plantaasit saivat todella uuden ilmeen! 
Kaikki kasvit ovat vielä todella pieniä. Ilmeisesti viileähkö alkukesä pysäytti kasvun pariksi viikoksi täysin. Nyt kuitenkin kasvun voi havaita päivittäin. :)


Tomaatti sai uuden telinesysteemin. Aiemmin olen käyttänyt matalampaa A-pukkia, mutta kokenut, että se muodostaa "katon" tomaatille. Tämän idean sain itseasiassa Sonja Lumpeen tomaatinkasvatusvinkeistä. Rakensin kolmijalan vanhoista airoista (saaristossa kun ollaan). Kolmijalka on rakennettu ihan vain sidoksilla. Partiolaiselta lähtee. Näin viritelmä on myös helppo purkaa.

Solmin narun hellästi tomaatin kantaan ja vedin sen kolmijalan ylähangan kautta plantaasin kaiteeseen kiinni. Naulasin kaiteeseen pystyyn pari naulaa, joiden ympärille narua voi keriä.

Tarkoitus siis on, että tomaatin kasvaessa narua hellästi kiristetään. Katsotaan miten käy! Ehkä tomaatin kasvaessa vedän vielä toisen narun kasvin yläosasta. 

Ja muistakaa poistaa inhoja varkaita!


Ilmasipuli on ihan out of control... Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, miksi se tekee näitä kahdeksikkoja. :D Näyttää ihanalta!


Salaatti näyttää hyvältä, samoin porkkanat, ja korianterit. Pinaatti on  vähän säälittävämpi tapaus. En vain osaa. Vaikka kuinka katkon latvoja ja nypin pois kukintoja, on pinaatti silti pitkulainen ja pienilehtinen.


Meloni sen sijaan näyttää söpöltä! Ja ne selvisivät julmien myyrä-hunnien ryöstö- ja tuhoamisretkeltä.Vaikka meloni kasvaa ja kukkii, en silti pidä toiveita korkealla, että hedelmät jaksaisivat kehittyä. Mutta hauska tuota on seurata.


Jättikurpitsa kukkii tukka putkella. :) Kyllä tästä varmaan jotain kasvaa.

Kesäkurpitsa voi niin hyvin, että olen näemmä unohtanut valokuvata sen. Tässä otos juhannukselta, nyt se on jo paljon isompi. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti