sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Mustikka-marenkikakku

Riemukseni huomasin suunnistaessani, että mustikat tekevät toista tulemistaan.


Kyllä vain, jälleen mättäistä löytyi isoja ja yllättävän makeita yksilöitä. Mikä on tosi harmillista, sillä olin jo toivonut, että argh-näiden-kaikkien-ohi-pitää-juosta-kausi olisi ollut ohi. :)


En ole koskaan aiemmin tehnyt marenkikakkua, sillä en ole oikein ollut marengin ystävä. Nyt kuitenkin tarvitsin kakun, joka valmistuu nopeasti piitkän työpäivän ja dinneröinnin jälkeen, ei sisällä gluteenia, pähkinää, hedelmiä, laktoosia ym. 

Yllätyin kuitenkin äärettömän positiivisesti! Marenkikakku mustikoilla ja runsaalla määrällä minttua olikin parasta, mitä olen aikoihin syönyt. Ainakin kakkurintamalla! Ja käytin itse asiassa pakastemustikoita, ja niilläkin lopputuloksesta tuli varsin esittelykelpoinen. Myös vieraat ja juhlakalu riemuitsivat. Kameralla on todisteet lautasen - ja tarjoilulautasen - nuolemisesta. 

Hyvä kakku, parempi mieli. :)

Ja kyllä vain, tämäkin kakku oli osa mieheni syntymäpäiväjuhlinnan sarjaa. Toiseksi viimeinen kakku tästä satsista, jonka tänne postaan. :)


Mustikka-marenkikakku

2 marenkilevyä
2,5 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
reilu kourallinen tuoreita mintunlehtiä
n. 3 dl tuoreita tai huurteisia mustikoita


Tee marenkilevyt itse, jos osaat ja jaksat. Jos haluat oikaista, tee kuten minä ja osta kaupasta. :)

Ota mustikat pakastimesta pöydälle sulamaan noin. 1-1,5 h ennen kakun kokoamista ja tarjoamista.

Vatkaa kerma. Lisää kermavaahtoon vatkailun loppuvaiheessa sokeri.

Nosta ensimmäinen marenkilevy tarjoilulataselle. Kauho päälle runsaasti kermavaahtoa ja ripottele noin puolet mustikoista. Silppua myös muutama mintunlehti.

Nosta toinen marenkilevy päälle. Ja toista sama kuvio: runsaasti kermavaahtoa, reilusti mustikoita ja oikein paljon tuoreita mintunlehtiä.

Tarjoa kakku heti.


Olin ensin huolissani, kun marenkilevyt olivat kaikki jo kaupassa rikki, mutta ei kyllä haitannut yhtään! Kakkua oli vain helpompi leikata, kun pohjassa oli jo halkeamia, joita seurata. Eikä kakku tosiaankaan romahdellut, sillä kerma sitoi kokonaisuuden hyvin yhteen.

Mustikka-marenkikakku: tervetuloa top-listalleni!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti