Voi että tämä rituaali on kyllä niin haikea... Varsinkin, kun lokakuun puolivälissäki vielä keli oli mitä upein! Rasvatyyni meri, aurinko paistoi...
Täyte pannulla odottelemassa |
Onneksi vappuun ei ole pitkä aika, ja silloin viimeistään vene jälleen molskahtaa laineille! :)
Kesän viimeisen mökkireissun kunniaksi myös ehkä grillattiin viimeisen kerran.
Ja vähän erilaista grilliruokaa tulikin!
Alunperin mukaan otettavaksi suunnitellut kanapihvit muuttuivat kanasuikaleiksi, koska pakastimesta otettu paketti ei ihan täysin paljastanut sisältöään... :)
Mutta siis yhtä hyvin kanapihvin voisi täyttää seoksella. Ja tämän ruoan tekaisee helposti myös paistinpannulla kotioloissa.
Höyryävä nyytti suoraan grillistä |
Aprikoosi-pinaattikanaa (3:lle)
700 g maustamattomia kanasuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
hiukka öljyä
n. 8 kuivattua aprikoosia
6 nappia pakastepinaattia
suolaa
pippuria
juustokuminaa
Pilko aprikoosit ja laita ne turpoamaan pieneen määrään vettä.
Turpoavat aprikoosit... NAM! |
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pari minuuttia öljyssä.
Lisää pannulle jäiset (tai sulaneet) pinaatit ja paistele, kunnes neste on haihtunut.
Lisää ihanasti mehevöityneet aprikoosit, suola, pippuri ja juustokumina.
(Esipaista kanasuikaleita hetki pannulla).
Laita folionyyttiin kanasuikaleita ja pinaattimömmöä kerroksittain.
Taittele folio kunnolla kiinni, etteivät nesteet pääse karkuun ja kanat kuivu. Suosittelen kahta kerrosta foliota...
Grillaile keskilämmöllä kunnes kanat ovat kypsiä, eli 10 - 15 minuuttia.
Naatiskele vaikka ihanien ruusukaalien ja vuohenjuuston kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti