lauantai 3. marraskuuta 2012

Puolukkaiset omenakeksit eli syyskeksit

Syksy on mitä parhainta aikaa! Eikä vähiten omenoiden vuoksi. :) 

Jos olet lukenut tätä blogia ennenkin, tiedät, että olen täysin hulluna omenoihin. Ne ovat niin ihania hapokkuudessaan, makeudessaa, pyöreänpunaisessa ulkomuodossaan... Perfect.



Lisäksi omenat kuuluvat lempiherkkuihini; tarte tatin, omenapulla, omenainen tuorepuuro, rahkaa omenan kera, omenarahka, omenaa lohen kanssa, omenapiirakka...

Mutta nyt, yksi klassikkoreseptini. Jokasyksyinen herkku. Sopivasti sadonkorjuuta, ihania värejä, lämpöistä rouheutta ja viittauksia edessä häämöttävään jouluun. Perfect!


Syyskeksit (n. 65 pientä)

100 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 tl kanelia
ripaus kardemummaa
3 dl puolukoita
n, 3 dl kuutioituja omenoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sekaisin margariini ja sokeri (jos käytät sulaa rasvaa, voit vatkata vaahdoksi asti, itse en jaksanut sulatella :)).

Lisää muna voimakkaasti vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä puolukat ja omenat vuorotellen. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin (ei siis mitään supertehokasta monsterivatkainta, joka murskaisi puolukat).

Nostele nokareita pellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes keksit saavat pikkiriikkisen väriä. Ne eivät tummu kovin paljoa, ja itse tykkään jättää ne mehevimmiksi kuin rutikuiviksi.


Muistakaa myös Hämmentäjä facebookissa.

1 kommentti:

  1. Taikinasta tuli niin paksua, että piti laittaa maitoa siihen :( Mutta on se kyllä hyvää silti :)

    VastaaPoista