Viikonvaihde oli mitä mahtavin, vietimme sen ystäviemme kanssa susirajan tuolla puolen kauniissa harju- ja järvimaisemassa. Kuuden kulinaristin kerhoa hemmoteltiin läpi koko juhannuksen ja nyt sitten pötkötelläänkin selällään.
Teemme yleensä näillä kaverireissuilla aina niin, että kukin pariskunta vastaa yhden päivän illallisesta, jonka he kokkaavat koko konkkaronkalle. Tämä on todella mukava tapa, sillä monena päivänä saa ihanan herkullisen, valmiin aterian, joka todennäköisesti vielä tuo uusia makuelämyksiä. Omakin repertuaari laajenee!
Tänä juhannuksena tarjosimme ystävillemme raikkaan hedelmäisiä makuja: alkuruoaksi suosikkini melonikeitto, pääruoaksi hedelmäisiä kana- ja lihavartaita sekä hunajameloni-perunasalaatti, jälkiruoaksi raikas ja kevyt vadelmapiiras.
Meille on itse asiassa monesti käynyt niin, että ajatukset ovat kulkeneet tahtomattaan samoja linjoja, joten vartaita saimme myös muilla aterioilla. Tosin tyyli vaihteli perinteisestä grillitunnelmasta kreikkalaiseen makumaailmaan.
Kuten jo aiemmin ehkä olette lukeneet, pidän vartaista. Paljon. Ne on kiva mielestäni erittäin kiva tapa koota sopivasti suhteutettuja kokonaisuuksia. Yhdestä vartaasta löytyy lihaa, vihanneksia, hedelmää... Näin jukuripäisten miestenkin lautasille päätyy vähän väriä.
Näissä aasialais-henkisissä vartaissa maistuvat hedelmät ja lime. Täytyy kyllä sanoa, että tämä on jälleen yksi parhaista marinadeista, joihin olen törmännyt. Etenkin kanalle!
Hedelmäiset kana- ja lihavartaat (6:lle, 12 varrasta)
reilu 500 g kanan fileepihvejä
reilu 500 g porsaan sisäfilettä
1 kesäkurpitsa
1 tuore ananas
1 paprika
Marinadi
3 rkl kalakastiketta
3 rkl soijaa
1,5 rkl hunajaa
1,5 rkl thai chili -kastiketta
1 limen raastettu kuori ja mehu
3 rkl soijaa
1,5 rkl hunajaa
1,5 rkl thai chili -kastiketta
1 limen raastettu kuori ja mehu
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
Pilko kana ja porsas reiluksi paloiksi (1 pala kumpaakin lihaa / tikku). Laita lihat omiin pusseihinsa ja kaada molempiin marinadia niin, että lihat kunnolla peittyvät. Jätä ainakin 1/3 marinadista talteen. Anna maustua vähintään 3 tuntia, mielellään vaikka ihan aamusta asti.
Pilko kasvikset reiluiksi paloiksi. Sivele kesäkurpitsat marinadilla ja anna maustua hetki.
Pujottele kaikki kasvikset vartaisiin ja sivele päälle vielä marinadia.
Grillaa keskilämmöllä kypsiksi, mutta jätä lihat meheviksi!
Jotta en olisi joutunut roudaamaan purkkiarmeijaa susirajan yli, sekoitin marinadin jo valmiiksi kotona. Parempien purkkien puutteessa pyykkäsin herkkulakun säilytysrasian. Hyvin toimi, ei vuotoja! Suosittelen! :)
Ja alkuruoaksi tosiaan melonikeittoa, tällä kertaa ilman rapuja tai halloumia. Ja huom, miten ihanan värikkään mökkeisä kattaus!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti