torstai 6. marraskuuta 2014

Ihana italialainen kurpitsapasta

Ja näin sain päivääni makuelämyksiä, lämpöä, värejä ja hyvää oloa.

Mutta mitäpä muuta voi odottaa, kun raaka-aineet ovat näin ihanat: kurpitsaa, parmesaania, pähkinää, minttua...


Tänään satoi räntää - ja paljon. Tänään myös tuuli - ja kovaa. Työpäivä oli pitkä - mutta ei todella pitkä. Ja ensimmäisen kerran viikkoihin kotiin pyöräillessäni oli myötätuuli, ei siis mystisiä tuulenkääntymisiä päivän aikana. :)

Joka tapauksessa, kotiin päästyäni halusin jotain todella herkullista nopeasti. En ollut itse asiassa koskaan testannut reseptiä aikaisemmin, mutta kuumassa suihkussa päätin lähteä yritykseen. Ei kun litimärät vaatteet narulle ja nainen keittiöön.

Kurpitsapasta oli todella todella hyvää ja valmistui nopeasti. Jos pilkot kurpitsat jo edellisenä päivänä, menee tämä todellakin kategoriaan "nopeat arkiruoat".

Voit helposti virittää pastasi omien mieltymystesi mukaan: lisää juustoa, ehkä vähemmän tai enemmän chiliä, ehkä jotain muuta pastaa... Mutta älä skippaa pähkinöitä, ne olivat mahtava rouskuva lisä makujen harmoniassa.


Ihana italialainen kurpitsapasta (1:lle)

n. 200 g pala kurpitsaa (minulla hokkaidonkurpitsaa, myös myskikurpitsa käy)
tummaa pastaa tai tuorepastaa
1 iso valkosipulinkynsi
1 todella pieni (salotti)sipuli
n. 2 rkl voita tai margariinia
n. 1-1,5 dl pastan keitinvettä
n. 1/2 tl sitruunamehua
pieni (!) pala kuivattua chiliä tai ripaus chilimaustetta
kourallinen tuoretta (tai pakastettua) minttua
muutama hasselpähkinä
parmesanjuustoa
suolaa
pippuria


Aloita pilkkomalla kurpitsa pieniksi, kuorettomiksi kuutioiksi (n.  1 cm särmät).

Helppoa.

Sulata margariini pannulla, lisää kurpitsat. Paista kurpitsoja kannen alla n. 5 -7 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät.

Laita samalla pastat kiehumaan. Jätä sopivasti al denteksi, kaada keitinvesi talteen.

Ja jotta multitaskaat sopivasti, paahda eri pannulla suuriksi paloiksi rouhitut pähkinät. Pannun tulee olla kuiva ja melko kuuma, aikaa kuluu pari minuuttia.

Ja takaisin itse pastan pariin.
Lisää pannulle pilkottu valkosipuli ja sipuli. Lisää myös tarvittaessa öljyä tai margariinia. Paista minuutti - pari.


Ennen kun kärähtää, lisää pannulle pastan keitinvettä. Aloita n. 1/2 desilitrasta ja lisäile vettä hissukseen, kunnes pannulle muodostuu sopiva määrä kullankeltaista kastiketta.


Lisää pastat pannulle, samoin sitruunamehu, chili, pippuri ja suola. Pyöräyttele muutaman kerran ympäri.

Annostele lautaselle pasta, revi päälle mintun lehdet, ripottele paahdetut pähkinät, raasta parmesaania ja viimeistele rouhaisulla pippuria.

Ihanaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti