sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Uuniomenapuuro ilman uunia

Ulkona tupruttaa lunta! Tai no, koko eilisen ja viime yön on tainnut tupruttaa myös. Ihanaa, kun vaalea lumivaippa tuo vähän valoa tähän erittäin pimeään kauteen. Tulkoon helmikuusta siis jo keväisempi kuin tammikuusta. :)

Parin tunnin lumenkolailun jälkeen täydellinen aamupala palkitsee.


Rakastan kaikkea omenaista, ja erityisesti uuniomenaista: rahkoja, paistoksia, jugurtteja, jätskejä, hilloja...

Superterveellinen uuniomenapuuro täydentää sarjaa loistavasti. Päivä ei VOI alkaa huonosti, kun saat eteesi annoksen tätä herkkua. Käytin puurossa isoja kaurahiutaleita, koska tykkään niiden suutuntumasta. Tuore omena toi sopivasti omaa makeutta, eikä lisämakeutusta tarvitse (ellei halua).

Kutsun tätä uuniomenapuuroksi makunsa vuoksi. Oikeasti puuro valmistuu kätevästi kattilassa n. 25 minuutissa. :)

Voi että, tämä on kyllä kuin syksyn ensimmäinen omenapaistos puuron muodossa.


Uuniomenapuuro (1:lle)

1 omena
1 dl isoja kaurahiutaleita
1,5 dl vettä
0,5-1 dl maitoa
ripaus inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
vähän isompi ripaus kanelia
muutama saksanpähkinä
(1 tl vaahterasiirappia, oikeasti ei tämän enempää)

Pilko omena pienehköksi kuutioksi. Mittaa kattilaan omppu ja vesi.
Kun seos kiehuu, murskaa omenoita halutessasi hieman, ja lisää sitten kaurahiutaleet.

Laske levyn lämpö niin, että puuro vain hissukseen porisee. Sekoittele välillä varovasti lähinnä vain tarkistaen, ettei puuro pala pohjaan. Jos heiluttelet liikaa, irtooa kaurahiutaleista liikaa tärkkelystä ja tulos on liisterimäinen.

Kun neste alkaa loppua, lisää maitoa. Keittele puuroa yhteensä n. 17-20 minuuttia. Lisää maitoa sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Lisää myös mausteet ja sekoita. Sulje levy ja anna puuron hautua kannen alla vielä 5 minuuttia.

Nosta puuro lautaselle, rouhi päälle pähkinät. Lorauta halutessasi annoksen päälle ihan pari pienen pientä tippaa vaahterasiirappia. Et oikeasti tarvitse kuin aivan ylipienet pisarat, sillä siirappi on tosi makeaa.

Tällä saadaan päivä oikeille raiteille kertaheilautuksella! Ja jos joku on noussut väärällä jalalla, niin nyt suupielet nousevat. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti