perjantai 18. maaliskuuta 2016

Anteeksipyyntökakku eli kolmen suklaan kakku

Anteeksipyyntö on ylitärkeä taito. Joskus pitää pyytää anteeksi väärää tekoaan, hoopoilua, riitelyä, mokaa, omaa luonteenpiirrettään... Ihmisen täytyy osata olla nöyrä.

Tunnen liian monta ihmistä, jotka eivät osaa myöntää olleensa väärässä. En tiedä uskovatko he aidosti omaan erehtymättömyyteensä, vai onko kyseessä kunniakysymys.

Pienetkin anteeksipyynnöt ovat tärkeitä, ja niitä nyt ei ainakaan pitäisi olla liian vaikea sanoa.
"Anteeksi, kun jouduit odottamaan." "Anteeksi, että en ymmärtänyt." "Anteeksi, mutta voisitko..." 


Olen monesti sanonut, että osoitan rakkautta laittamalla ruokaa. Monesti pyydän myös anteeksi leivonnaisten tai herkkujen avulla.

Ilmeisesti emme mieheni kanssa riitele kovin paljon, sillä masunympäryksessä ei liika hyvittely vielä näy. :)

Tämä kakku on kuitenkin leivottu puhtaasti sen vuoksi, että olin käyttäytynyt rasittavasti. Ja niin oli miehenikin. Emme oikeastaan riidelleet mistään tärkeästä. Sitä suuremmalla syyllä oli paras vain painaa asia villasella ja kahvitella kina unohduksiin.


Mieheni on tunnetusti suklaan ystävä, joten anteeksipyyntökakunkin oli luonnollisesti sisällettävä runsaasti sitä itseään.

Lainasin kakun perusreseptin perinteisestä pätkiskakusta, mutta muokkasin omaan makuun sopivaksi. Omassa versiossani mukaan pääsivät lion-patukat, valkosuklaa ja karpalot.



Kakku paranee ja mehevöityy, kun se seisoo päivän tai muutaman. Kakku toimii siis hyvin myös etukäteen tehtäväksi leivonnaiseksi. (Ja mun mielestä tietysti parasta on taikina raakana!)

Tämä ei toki siis tarkoita sitä, että 1) tee kakku 2) lunasta itsellesi oikeus tötöillä 3) tötöile 4) tarjoa kakku. :)


En ole koskaan ollut hyvä pikkutarkassa koristelussa, tai koristelussa ylipäänsä. Niinpä valkosuklaa saa tässäkin kakussa olla ronskisti roiskittu "vähän sinne päin". Voisi kai nämä pursottaakin... :)


Kolmen suklaan kakku

3 Lion-patukkaa (a 48 g) (tai muita suklaapatukoita)
150 g margariinia
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaohjauhetta
2 dl maitoa
3 munaa

margariinia voiteluun
korppujauhoja

n. 80 g valkosuklaata
n. 1,5 dl kuivattuja karpaloita


Sekoita keskenään kuivat aineet (sokeri, jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe).

Rouhi suklaapatukat isoiksi paloiksi.

Sulata margariini. Lisää siihen maito ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää kuivat aineet. Lisää lopuksi suklaapatukkarouhe.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 45-55 minuuttia uunin tehosta riippuen. Testaa puutikulla, onko kakku kypsä.

Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ettei se hajoa kumotessa.


Tee kuorrute. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Ole tarkka, ettei suklaan joukkoon pääse vettä, ettei suklaa leikkaannu. Levitä suklaa jäähtyneen kakun päälle  esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen.

Ripottele suklaan päälle kuivatut karpalot ennen kun suklaa jähmettyy.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti