sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Aasialainen kanalasagne

Tällä kertaa fuusiokeittiössämme Italia kohtaa Aasian. :) Toimii. Todella.


Ajattelin taannoin, jälleen kerran, että teenpäs jotain hyvää aasialaisvaikutteista ruokaa kaalista ja kanasta. Lähdin penkomaan kaapistomme riisi ja nuudeli -osastoa, ja vastaan tupsahtivatkin lasagnelevyt, joita en ollut käyttänyt lähes vuoteen. 

Nehän ovat pastaa. Samaa jauhoa ja munaa kuin nuudeleissakin. Miksipä en siis voisi korvata nuudeleita lasagnelevyillä?


Seuraava arvelutus oli se, että lasagnessa on yleensä kermainen kastike ja juustoa. No sen juuston voi helposti jättää pois, mutta toimisiko kerma? No mutta, onhan sitä curryissäkin! 

Eli ei kun rohkeasti kokeilemaan.



Ja nyt kyllä täytyy myöntää, että AH mikä onnistuminen! Olen niin ylpeä, sillä ideakin tuli täysin omasta päästä tuosta noin vain, ja sitten kun vielä tästä tuli niin hirvittävän hyvää, että vieraat kinusivat reseptiä ja puhuivat tästä vielä mont akertaa myöhemmin uudestaan. Jes! Napakymppi. :)

Ja jälleen kerran tämä menee minun nykyisen lempparikategoriaani; ruoka jota on helppo tehdä iso satsi kerralla, ja maku sen kun paranee seuraavana päivänä. :)


Aasialainen kanalasagne (6:lle)

450 g maustamattomia kanasuikaleita
1/2 kaali (n 2 l pilkottuna)
2 isoa sipulia
2 isoa porkkanaa
4-5 valkosipulin kynttä
loraus öljyä
n. 8 cm pätkä inkivääriä
n. 8 cm tuoretta kurkumaa
3 dl vettä
1 rkl kanafondia

5 dl ruokakermaa
1,5 dl soijakastiketta
(2 rkl mustapaputahnaa)
4 rkl garlic & chili -tahnaa
suolaa
pippuria

n 10-12 lasagnelevyä
öljyä vuoan voiteluun


Tee ensin täyte. Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko myös sipulit pienehköiksi paloiksi ja porkkanat pieniksi lanteiksi. Murskaa valkosipuli.

Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja pilko kurkuma (Varo! Tuore kurkuma sotkee kaiken keltaiseksi.)

Kuullota loraus öljyä pannulla. Lisää sipulit, valkosipulit, kaali ja porkkanat. Kuullota minuutin verran. Lisää vesi, kanafondi ja kurkuma. Hauduta kasviksia kannen alla viitisen minuuttia. Lisää kanasuikaleet ja jatka hauduttelua kunnes kanat ovat kypsät. Lisää inkivääri.

Anna täytteen seistä ja odottaa muita valmistusvaiheita.


Sekoita keskenään ruokakerma, soija, garlic & chili -tahna, mustapaputahna ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kastike saa olla voimakkaan makuista.


Voitele lasagnevuoka öljyllä. Nostele pohjalle ohut kerros täytettä. Lado päälle lasagnelevyt (n. 5 kpl) ja nostele jälleen uusi kerros täytettä.


Toista sama kuin yllä, eli toinen kerros lasagnelevyjä & täytettä. Kuten huomaatte, vuoka tulee tosi täyteen. :)


Levitä vielä loput täytteestä levyjen päälle. Revi muutama levy palasiksi ja ripottele ne lasagnen päälle (voit myös tehdä tasaisen pinnan kuten yllä).

Kaada päälle kastike.


Paista lasagnea 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna levähtää hetki ja tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti