sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Taivaalliset banaanimunkit

Ai että, kyllä Wappu on ihana!!


 Let me count the ways:

  1. Aloitimme seurustelemaan mieheni kanssa Wappuna
  2. Tyttäreni nimipäivä on Wappuna
  3. Teekkariwapuista on (hatarat mutta) railakkaat muistot
  4.  Wappuna kuuluu juoda kuohujuomaa
  5. Vitsi mitä dance partyjä ollaan pidetty aikanaan! Juuri löytyi ihana otos kymmenen vuoden takaa...
  6. Samana vuonna avattiin simapullokin suojalasit päässä, oli vähän päässyt rusinat nousemaan...
  7. Kevättä on ilmassa (tai 10 cm lunta maassa)
  8. Suomalaiset SEKOAVAT pariksi päiväksi ja kaikkea villiä ja hauskaa tapahtuu. Oi niitä ulkkareita, jotka valitsevat saapua Wappuna Helsinkiin... :D
  9. MUNKIT!!


Nämä ihanat minireikäiset donitsit saivat taikinaan lisämehevyyttä banaanista, joka myös vähensi rasvan määrää taikinasta (joo, eli dieettikamaa).

Ja katsokaa, miten ihana sisus... Juuri tältä munkin kuuluu näyttää. Voi hitsi että oli mehevää! Olen sanaton!!


Saat muuten reseptistä helposti munattoman jättämällä munan pois. Hoksasin juuri, että se pääsi kokonaan unohtumaan meikäläisen taikinasta. :D Eli loistavasti toimii ilmankin. :D


Taivaalliset banaanimunkit (12 kpl)

2,5 dl maitoa
1 iso banaani
1 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
(1 muna)
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia

n. 8 dl rypsiöljyä paistamiseen
sokeria


Soseuta banaani ja sekoita se maidon kanssa. Lämmitä maito reilusti hiivan heräämislämpöön.

Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja hiiva.

Lisää jauhot hissukseen. Noin kuuden desin kohdalla lisää palasteltu margariini.

Alusta loput taikinat ja vaivaa hyvin. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi n. 45 min - 1 h.


Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele pöytää vasten tai kämmenten välissä osasista palloja.

Työnnä sormi keskeltä läpi ja pyörittele reikää kahden käden sormilla isommaksi.

Nosta munkit pellille kohoamaan.


Kohota liinan alla vielä puolisen tuntia.


Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Paistomittari on kätevä apu.

Paista munkkeja molemmin puolin n. 1,5-2 minuuttia kummaltakin puolelta.


Nosta valmis munkki lautaselle, jonka päällä on talouspaperi. Heti kun pystyt koskemaan munkkiin (eli n. 10 s päästä), siirrä se toiselle lautaselle, jossa on sokeria odottamassa.

Pyörittele munkki sokerissa ja nosta ritilälle jäähtymään. Vaihda pyörittelysokeri välillä, sillä rasvaa imenyt sokeri tarttuu huonosti.


NAUTI!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti