Voin ympäri vuoden popsia helposti neljä-viisi isoa omenaa päivässä ja jos satun saamaan suomalaista satoa käsiini katoaa viimeinenkin kohtuuden ripe. :)
Kuten jo tuossa aiemmin kertoilin, osallistuin veljeni häiden ruoanlaittourakkaan. Yhtenä toiveena oli vähän cocktailpalan tyylinen kasvisruokavalioon sopiva herkku. Koska määrä tulisi olemaan suuri, päädyin mahdollisimman helppoon ratkaisuun: valmis taikina ja hyvät ja yksinkertaiset raaka-aineet. Sekä tietysti hyvä säilyvyys ja kuljetettavuus, jottei hääaamuna voi rauhassa keskittyä stressaamaan kampauksen onnistumisesta.
Nämä palat täyttivät kaikki yllämainitut kriteerit. Ja kutkuttivat ainakin meikäläisen makuhermoja. Taisi niistä joku muukin tykätä. :)
Pähkinä-vuohenjuusto-omenapalat (24 pientä)
1 pkt voitaikinalevyjä
pari-kolme omenaa
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
n. 1 dl pähkinöitä
Anna voitaikinalevyjen sulaa.
Leikkaa voitaikinalevyt osiin. Jos teet pieniä palasia, jaa kukin levy neljään osaan, ronskimpaa menoa varten puolita levyt.
Ripottele päälle vielä pähkinärouhetta.
Paista palasia 200-asteisessa uunissa n. 12 - 15 minuuttia, kunnes taikina ja juusto ovat saanee hieman väriä.
Anna palojen hieman jäähtyä ennen ensipuraisua. :)
Palaset säilyvät monta päivää ja ovat erinomaisia myös kylminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti