sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Viinirypäleherkku (Grape salad)

Hiphei! Hauskat lattiankastajaiset ovat takana, ja nyt on akut täynnä virtaa ja takki täynnä ihanilta ystäviltä saatua energiaa. :)

Kiitos vielä kaikille osallistujille!


Pohdiskellessani juhlatarjottavia, etsin Pinterestistä viinirypälesalaattia tarkoituksenani löytää joku ns. "suolainen salaatti", johon vain tulee viinirypäleitä. Kuten esim. gouda-pähkinä-viinirypälesalaatti.

Mutta "grape salad" -haku tuottikin yllättävän tuloksen! Ameriikan mantereella viinirypäleistä pyöräytetäänkin makea jälkkäri! Eihän tätä voinut olla kokeilematta...


Ja maaliin meni! Nuolimme mieheni kanssa valmistusvaiheessa kulhot ja kapustat huolella. Myös suuri osa viinirypäleistä katosi parempiin suihin. :D Ja onhan tämä kaunis ja todella Suomessa vähän erilainen tarjottava.

Mielestäni tämä jälkkäri sopisi hyvin melkein mihin vain tilanteeseen... Grilliaterian päätteeksi, kesäillan herkuksi, jouluaterian kruunuksi... 

Herkku on helppo ja nopea tehdä, ja on armelias kokkaajaa kohtaan. Salaatti säilyy jääkaapissa onnellisesti seuraavaan päivään. :)Viinirypäleherkku (Grape salad) (8:lle)

n. 1 kg viinirypäleitä (tummia ja vihreitä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1-1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 0,5 fl fariinisokeria
n. 1 dl pähkinöitä (esim. cashew)


Pese viinirypäleet hyvin ja kuivaa ne / anna kuivua.

Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin ettei jää kökkäreitä (kuten minulla vähän jäi).

Sekoita keskenään viinirypäleet ja tuorejuustoseos. Nosta tarjoiluastiassaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Koristele annos ennen tarjoamista fariinisokerilla ja pähkinöillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti