Olen palavasti rakastunut parsakaaliin. Yleensä tykkään nauttia parsikseni höyrytettyinä suolaripauksen kera - ihan sellaisenaan.
Nyt kuitenkin päätin houkutella esiin hieman erilaisia nyansseja. Ja ihanaa oli tämäkin! Yleensäkin olen sitä mieltä, että kaikki on paahdettuna parempaa. Kukkakaalikin nousee suorastaan aatelistasolle paahdettuna.
Lisäripauksen toi vielä toinen suosikkini valkosipuli sekä ihana, pitkään kypsynyt gouda-juusto. Onhan tämä vähän elegantimpi tapa tarjota parsakaalia... Ja jos vaikka parsakaalin vihaaja (??!!) istuu pöytään, on hänenkin ihastumistodennäköisyytensä suurempi. :)
Vink vink! Tämä herkku sopii erinomaisesti vaikka pääsiäislampaan kaveriksi. :)
Parsakaalielämyksiä saat myös nepalilaisesta parsakaali-aprikoosiherkusta, aasialaisesta kala-sienikastikkeesta ja korealaisesta jauheliharuoasta (korean beef) sekä kasasta muita reseptejäni.
Niin, ja kokeilinhan minä viime kesänä parsakaalin kasvatustakin. Ensi vuonna uudestaan (istutus, sadonkorjuu, jälkisadonkorjuu)!
Paahdettu parsakaali (2:lle)
1 parsakaalin kukinnot (500 g parsakaali)
n. 1 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
n. 50 g raastettua parmesaania tai goudaa (voimakasta, kovaa juustoa)
(1 tl sitruunamehua)
Irrottele parsakaalinnuput. Yhdistä astiassa parsakaalit, murskatut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy. Pyörittele hyvin sekaisin.
Levitä parsakaalit uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia kunnes parsakaalit hieman ruskettuvat.
Nosta parsakaalit lautaselle. Rouhi päälle reilusti suolaa ja hieman pippuria.
Tiputtele halutessasi päälle hieman sitruunamehua (en ensi kerralla laita tätä, tuli hieman liian kirpsakkaa).
Ripottele pinnalle vielä juustoraaste.
Nauti heti.
Kuulostaa ihanan yksinkertaiselta valmistaa ja hurjan herkulliselta.
VastaaPoista