Tämä mehevä mustikka-nektariinijugurttipiirakka kruunasi kreikkalaisen grilli-illallisemme tänä sunnuntaina. En tiedä, onko reseptillä mitään tekemistä Kreikan kanssa, mutta ainakin taikinassa on jugurttia! :D
Piirakka on juuri minun mieleeni. Runsaasti täytettä, reilusti kostea taikina, rouhea ulkonäkö. Ja sopivasti "nypittäviä" nektariinisattumia joukossa. :)
Tätä tulen tekemään uudestaankin. Ja versioimaan eri marjoilla ja hedelmillä. Karviaiskautta odotellessa...
Mustikka-nektariinijugurttipiirakka
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
60 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,25 dl maustamatonta jugurttia (esim. bulgarianjugurttia)
3 nektariinia
n. 170 g (pakaste)mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
2 rkl sokeria
1 rkl tomusokeria
Laita 23cm-irtopaperivuoan pohjalle paperi. Voitele reunat ja paperi kevyesti.
Yhdistä kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, ruokasooda). Pilko nektariinit ohuiksi viipaleiksi. (Ota mustikat pakkasesta ja sekoita niihin perunajauhot.). Tuoreita mustikoita voit käyttää sellaisenaan.
Vatkaa pehmeä martariini, sokeri, vaniljasokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jugrtti ja vatkaa vielä minuutin verran.
Lisää taikinaan kuivat aineet ja sekoita rauhallisesti tasaiseksi.
Levitä taikina vuokaan.
Asettele taikinan päälle 2/3 nektariiniviipaleista ja mustikoista. Ripottele päälle n. 1 rkl sokeria.
Paista vielä 15-20 minuuttia. Testaa puutikulla piirakan kypsyys. Kun tikku on ulosvedettäessä puhdas, on piirakka valmis.
Anna piirakan jäähtyä vuoassaan noin tunnin verran. Nosta piirakka tarjoilulautasella ja siiviöi päälle hieman tomusokeria.
Voit tarjota halutessasi piirakan kaverina kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti