perjantai 3. huhtikuuta 2015

Sitruuna-salmiakkikeksit

Ah, on pääsiäinen!

En erityisemmin nauti juhlan kärsimysteemasta, mutta minulle pääsiäinen merkitsee kaikkea muuta: kevättä, hyviä ruokia, rakkaimpien tapaamista, yrttien kylvämistä, aurinkoa, mökkeilyä, lomaa... Kaikkea kivaa. :)


Ja pääsiäisenä myös ruoka saa uhkua keltaisuutta ja keväisiä makuja. :)

Olen tehnyt näitä sitruuna-salmiakkikeksejä vuodesta 2009 alkaen joka pääsiäinen. Ne ovat vain niin hyviä ja sopivat ihanasti kahvipöytään.

And what's not to love?! Sitruuna & salmiakki - paras yhdistelmä koskaan (kuten todettiin myös tämän semifreddon kanssa).


Jos kaipaat vielä vinkkejä pääsiäisruokiin, kokeile jotain näistä: 



Jälkiruoaksi sopii hyvin aiemmin mainittu semifreddo, ihana mango-rommirusinarahka, raikas sitrustorttu tai helppo mango-piimävaahto.


Sitruuna-salmiakkikeksit (n. 40 kpl)

200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5-0,75 d turkinpippurirouhetta


Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Murskaa turkinpippurit.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten.

Yhdistä keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
Sekoita taikinaan sitruunankuoriraaste, sitruunamehu sekä kuivat aineet.

Sekoita vielä joukkoon turkinpippurirouhe.


 Nosta taikina jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.

Nostele jäähtyneesta taikinasta leivinpaperille palluroita. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia (kiertoilmalla, ilman kiertoilmaa paistoaika on n. 10 minuuttia). Älä anna reunojen ruskettua liikaa.

Jäähdytä keksit ritilän päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti