Jee, nyt taas on keksitty maailmaan IHANA ruoka! :D
Minun on pitänyt testata okonomiyakia, eli japanilaista pannukakkua jo pitkään. Odotukset lunastettiin.
Humahdin itse asiassa tunnelmiin 8 vuoden taakse erääseen Shanghain puistoon, josta saimme aivan superhyvää kiinalaista katuruokaa. Yhteisen kielen puuttuessa syöty herkku jäi vähän avoimeksi, mutta jotain ihanasti maustettuja taikinapalleroita ne olivat - ehkä mukana oli vähän kalaakin...
Söimme kuumia palleroita illalla myöhään kylmässä puistossa. Ja meillä oli tosi hauskaa. :)
Jotain samaa henkeä löydän näistä pannareista.
Tarjosin okonomiyakia teriyakilohen kanssa (ohje alla) ja hyvin toimi. Toisella kerralla kaverina oli korealaisittain maustettua possua (kastike linkin takaa), hyvin toimi tämäkin! :)
Tai napostele pannareita ihan sellaisenaan, vaikka brunssilla tai iltapalaksi.
Okonomiyaki (4:lle)
300 g kaalia
50 g porkkanaa
loraus öljyä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili (tai 1/2 tl chilijauhetta)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl teriyakikastiketta
1/2 rkl soijaa
2,6 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 kananmunaa
1/2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
teriyakikastiketta
srirachakastiketta
kermaviili-srirachakastiketta (ohje alla)
Raasta kaali ja porkkana. Sain raastettua kaalinkin ihan "kolmioraastimella".
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lämmitä loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuleita ja chiliä pari minuuttia. Lisää riisiviinietikka, teriyakikastike ja soija. Kiehauta ja kaada seos raasteiden joukkoon.
Sekoita keskenään taikinan muut ainekset; jauhot, vesi, munat, öljy ja suola.
Yhdistä taikina ja raasteet. Voit tässä vaiheessa nostaa taikinan jääkaappiin odottelemaan paistamista vaikka useaksi tunniksi.
Paista letut juuri ennen tarjoamista. Lämmitä öljyä pannulla ja annostele noin kämmenen kokoinen lettu pannulle. Paista pari minuuttia molemmin puolin.
Pinoa letut ja sivele niiden päälle vielä aavistus teriyakikastiketta.
Mausta ja koristele valmis lettupino srirachakastikkeella ja kermaviili-srirachakastikkeella (ohje alla).
Kermaviili-srirachakastike
1 prk kermaviiliä
1-1,5 tl srirachakastiketta
reilu 1/2 tl sitruunamehua
n. 1/2 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna oleentua hetkonen.
Teriyakilohi (4:lle)
n. 800-1000 g lohta
2 rkl teriyakikastiketta
3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 tl seesamiöljyä
1/2 rkl soijakastiketta
Sekoita kastikeainekset keskenään. Poista kalasta ruodot ja viillä sen pintaan muutama viilto.
Sudi kastiketta reilusti kalan päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Tarjoa koko aterian alkupalaksi vaikka miso-keittoa. :)
Okonomiyakit on testattava. Pidän kovasti kaalista ja tässä on vähän uudenlainen kaaliresepti.
VastaaPoistaJuu kannattaa kyllä testata. :)
PoistaKaali on tässä ihan uudessa muodossa - itse asiassa syöjä ei välttämättä hoksaa edes popsivansa kaalia. Hyvä ennakkoluuloisille! :D