Mökkeilyn, lomailun ja grilliruokaähkyn jälkeen kaipaan jotain raikasta ja kevyempää.
Nämä vaatimukset täyttää tämä ihana varhaiskaalisalaatti.
Kaalikausi on parhaimmillaan, joten nappaa kerä kaupasta mukaan ja nauti kaikesta ihanasta, mitä kaalista syntyykään.
Nyt viimeistään on aika jättää kaalikääryleiden synnyttämät ennakkoluulot romukoppaan. Kaali on maukasta, raikasta, eikä lainkaan pahan hajuista. :D
Alkuperäinen resepti löytyi Hesarista. Tein kastiketta tuplasatsin ja muuttelin vähän ainesosia.
n. 100 g nuudeleita
2 tl rypsiöljyä
¾ dl seesaminsiemeniä
200-300 g varhaiskaalia (puolikas)
1 porkkana
1 punainen (kuivattu) chili
pari kourallista tuoretta korianteria
Kastike:
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1½ rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1½ rkl limettimehua
1 rkl soijakastiketta
¾ tl chilihiutaleita
¾ tl suolaa
Keitä nuudelit pakkauksen ja kaada siivilään valumaan.
Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen.
Pilko varhaiskaali ohuiksi, noin 5 cm:n mittaisiksi suikaleiksi. Laita suureen kulhoon.
Kuori porkkana ja leikkaa raasta se karkeaksi raasteeksi.
Hienonna chili.
Rouhi cashew-pähkinät karkeaksi rouheeksi ja paahda niitäkin kuivalla pannulla muutama minuutti.
Tee kastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti