maanantai 13. maaliskuuta 2017

Raikas raperperi-rahkapiirakka

Pääsiäinen kolkuttelee oven takana, ja kohta pöydät notkuvat suklaamunia, mämmiä, mangoa, parsaa ja erilaisia rahkaherkkuja!


Sain mieheni tänään kotiin reippaan viikon työmatkalta, ja halusin ilahduttaa häntä jotenkin. Olisin halunnut tehdä raparperipullaa, mutta koska kello oli kymmenen illalla ja päivä oli imaissut mehut, päädyin tekemään jotain vähän nopeampaa.

Ja tämä piirakkahan valmistui hetkessä! Tosi vaivattomasti.


Piirakka on ihanan raikas - ei ollenkaan liian makea. Ja taikina oli tosi hyvää kaikessa helppoudessaan.
Visioimme, että tästä perusreseptistä on tosi helppo varioida eri versioita; aprikoosista, marjoista, persikoista, mangosta... Mukaan taikinaan voi ripsauttaa esim. vähän kardemummaa...

Piirakka myös valmistuu tuikitavallisista aineista, joita löytyy kaapista aina.

Luottoresepti. :)


Raparperi-rahkapiirakka

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja

2 prk (a 250 g) maustamatonta maitorahkaa
2 dl maitoa
reilu 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 rkl sitruunamehua (tai limemehua)

1 l raparpereja (pakastetut käyvät hyvin)


Tee taikina. Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit.
Lisää muna voimakkaasti vatkaten.

Lisää myös vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Voitele irtopohjavuoan reunat ja pingota pohjalle paperi.

Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille (n. 3 cm korkeat reunat).

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Kaada täyte vuokaan ja ripottele pilkotut raparperit päälle. Painele raparperejä hieman täytteen sekaan.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.


Anna jäähtyä vuoassaan tovi ennen tarjoamista. Erinomaista myös seuraavana päivänä. :)


2 kommenttia:

  1. Hyvää piirakka tuli tällä ohjeella! Laitoin tähän lusikallisen leivinjauhetta lisäksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Leivinjauhe varmaan lisäsi ilmavuutta. :)

      Poista