Hellurei! Kohta on mustikka-aika!
Rakastan mustikoita yli kaiken, ja mustikkaleivonnaiset ovat ylivoimaiset suosikkini. :)
Tässä kakku, joka maistui meidän mökkiporukalle yhdeltä istumalta. Ulkonäkö on ehkä vähän krouvi, mutta toisaalta kakku kestää erittäin hyvin logistiikkaa autossa ja merellä.
Voit koristella kakun kermavaahdolla, tomusokerilla, tuoreilla mustikoilla, mitä vain mieleesi pälkähtää. Toisaalta mielestäni marmorimainen pinta oli aika kaunis sellaisenaan.
Resepti on muokattu Maku-lehden (4/2017) reseptistä. Vaihdoin sitruunan minttuun. Ensi kerralla vaihdan sen iki-suosikkiini kardemummaan.
Eli kyllä, tämän kakun kanssa tulee varmasti toinenkin kerta. :)
Minttuinen mustikkajuustokakku
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl minttulikööriä tai vähän vähemmän minttuesanssia
1/2 dl maitoa
2 dl (pakaste)mustikoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
250 g rahkaa (tai 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia)
1 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna
1 dl mustikoita
tuoretta minttua
(tomusokeria)
(kermavaahtoa)
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää myös minttulikööri ja maistele maku kohdalleen. Älä säikähdä, jos taikina muuttuu vihreäksi, se kyllä tasoittuu uunissa. Kääntele joukkoon (jäiset) mustikat. Älä sekoita liikaa.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat.
Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loppu taikina nokareina vuokaan. Älä levitä tasaiseksi kerrokseksi, vaan jätä tuorejuustoseos pilkistelemään.
Kaada myös loput tuorejuustoseoksesta vuokaan.
Ripottele pinnalle mustikoita.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia (kiertoilma-aika). Jos pinta näyttää tummuvan liikaa, laita vuoan päälle foliopala.
Koristele kakku tuoreilla mintunlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti