perjantai 16. kesäkuuta 2017

Syreeneillä koristeltu raparperi-lakritsimarenkikakku

Ah, syreenit kukkivat kauneimmillaan! Tiesitkö, että syreenin kukkia voi myös syödä? Ja ne ovat TODELLA kauniita kakunkoristeita.


Ja tiesitkö, että trendikäs lakun ja raparperin yhdistelmä todella toimii? Ah, mitä herkkua!

Maistele syreeninkukkia ennen käyttöä. Olen huomannut, että toisissa puissa on vähän ärtsympi maku, kun taas toiset eivät maistu juuri miltään, mutta antavat ihanaa aromia.


Gluteenittomista kakuista marenkikakku on ehdoton suosikkini. Se on niin helppo ja kaikki yleensä tykkäävät. Eikä edes tunnu "erityisleivonnaiselta". :)

Marenkikakun voi tehdä myös kikherneiden liemestä, jolloin se on vegaaninen.


Ja tähän ympärille ihanat illanistujaiset huippujen tyyppien kanssa? Kyllä kelpaa. :)


Raparperi-lakritsimarenkikakku

1 prk kikhernepurkin lientä
1,5 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

2,5 dl vispikermaa
1 prk (200 g) lakritsituorejuustoa

n. 1 l raparperia
n. 0,5 dl sokeria

pari syreenin kukkaa
kaksi lakupatukkaa / lakupaloja


Tee ensin marenkilevyt. Kaada kikherneiden liemi kulhoon ja ala vaahdottaa. Lisää myös sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Vatkaa kunnolla, kunnes vaahto on kovaa ja muodostaa huippuja.

Nostele massasta lusikalla kaksi suunnilleen saman kokoista ympyrää paperoidulle uunipellille. Voit jättää kauniita huippuja toiseen.

Kuivata marenkeja 120-asteisessa uunissa n. 2,5 tuntia. Tarkista, että marengit irtoavat nätisti paperista ennen kun otat ne ulos uunista.

Anna jäähtyä hyvin. 


Mittaa kattilaan palasteltu raparperi ja sokeri.
Kiehauta n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vispaa vispikerma napakaksi vaahdoksi. 
Lisää lakritsituorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Huuhtele syreeninkukat ja leikkaa pikkuiset kukat irti rangastaan.


Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista.
Nosta isommalle levylle raparperisose. Lusikoi päälle tuorejuustoseosta.

Nosta toinen marenkilevy päälle.  Nostele päälle loput tuorejuustoseoksesta.

Koristele kakku lakupaloilla / pätkityllä patukalla ja syreeninkukilla.
Tarjoa heti. Ehkä kuohuvan kera. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti