Mielestäni yksi joulupöydän tärkeimmistä elementeistä on salaatti.
Sen pitää olla raikasta, jotta se tasapainottaa kinkkuja, laatikoita ym. Mutta sen pitää olla myös riittävän maukasta, ettei se häviä kilpakumppaneilleen pöydässä.
Leipäjuustosalaatti täyttää nämä kriteerit! Teimme tätä tuhdihkoa herkkua itsenäisyyspäivänä, ja saatanpa tehdä myös nyt jouluna. :)
Vinkiksi vielä, että paneroidut leipäjuustot ovat ihania ihan sellaisenaankin, vaikka illanistujaisten tai brunssin naposteluruokana.
Leipäjuustosalaatti (4:lle)
jäävuorisalaattia
reilusti rucolaa (1 pieni ruukku)
1 persimoni
pari ohutta siivua mallasleipää tai saaristolaisleipää
öljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
n. 150 g leipäjuustoa
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 muna
n. 1 dl korppujauhoja
suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
öljyä paistamiseen
hieman vaaleaa balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Tee salaattipeti. Revi jäävuorisalaatti ja rucola pohjalle. Pilko persimoni ja ripottele salaattien päälle.
Paahda mallaslastut. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää valkosipuli. Pilko leipä ohuiksi ja pieniksi viipaleiksi ja lisää pannulle. Paahda n. 3-4 minuuttia. Mausta suolalla.
Valmista paneroidut leipäjuustot. Pilko leipäjuusto n. 2 cm paloiksi.
Sekoita keskenään korppujauhot, suola ja basilika.
Riko munan rakenne.
Kierittele kukin pala ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoseoksessa.
Lämmitä reilusti öljyä pannulla. Lisää muutama pala kerralla pannulle ja paista niitä pari minuuttia kummaltakin puolelta, että väristä tulee kauniin kullanruskea.
Nosta sivuun jäähtymään.
Nosta jäähtyneet mallaslastut ja leipäjuustot salaattipedin päälle.
Ripottele vielä salaattiin ihan pikkuisen vaaleaa balsamicoa (n. 1-2 rkl koko salaattiin) ja rouhaise päälle pikkuisen suolaa ja pippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti