Meillä onkin paljon syytä rakkauden ja ystävyyden juhlaan, sillä perheemme kasvoi viikko sitten kahdella pienellä perheenjäsenellä.
Samasta syystä myöskään ystävänpäivän kokkailut eivät ole turhan monimutkaisia. :D
Yhdistelin tässä reseptissä suosikki piirakkapohjani, ihanan vaniljatäytteen ja raikkaat puolukat.
Kakusta tuli mielestäni ihanan keveä. Vaniljatäyte säilyy tosi pehmeänä ja pohjan makeus tasapainottaa ihanasti happamia puolukoita.
Myös helppo. :) Kannattaa kokeilla, ja korvata puolukat vaikka omilla suosikkimarjoilla.
Ystävänpäivän puolukka-vaniljakakku
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
4 rkl sokeria
3,5 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
5 dl maitoa
3 keltuaista
4 rkl sokeria
3,5 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
5 dl maitoa
3 dl (pakaste)puolukoita (tai muita suosikkimarjojasi
tomusokeria
tomusokeria
Tee vaniljatäyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen kunnes se pulpahtaa muutaman kerran ja paksuuntuu.
Tee taikina. Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää myös vehnäjauho ja leivinjauhe.
Voitele irtopohjavuoan reunat ja viritä pohjalle leivinpaperi.
Kumoa taikina vuokaan. Nostele taikinaa myös vuoan reunoille n. 2,5 cm korkeudelta.
Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuttia.
Ripottele pohjan päälle sulat puolukat.
Kaada päälle vaniljatäyte.
Paista kakkua vielä 175 asteessa n. 35 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista. Täyte jatkaa vielä hyytymistään.
Tomuttele päälle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
Paista kakkua vielä 175 asteessa n. 35 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista. Täyte jatkaa vielä hyytymistään.
Tomuttele päälle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti