perjantai 16. helmikuuta 2018

Misopaahdettu lohi ja misolla maustetut porkkana-nuudelit

Voi miten ihanaa lohiruokaa pöytäämme eksyikään. :) 
Rakastan mison makua, ja tässä se yhdistyi ihanasti seesamiin, joten voittajakombo oli valmis.


Ja erittäin iloisesti meidät yllätti myös uusi lohituote (Saimaan tuore kirjolohifile) sekä maullaan, koostumuksellaan, helppokäyttöisyydellään sekä eettisyydellään. (Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö vaan ihan minun aito ehta mielipiteeni. :))


Reseptit lainasin Glorian Ruoka & viini -lehdestä (1/2018) pienin muokkauksin luonnollisesti. 

Ah, kyllä hyvä lohiruoka on iloinen asia. :)


Misopaahdettu lohi ja misolla maustetut porkkana-nuudelit (2:lle)

n. 350-400 g lohifilettä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl intiaanisokeria tai fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
1/2 rkl misotahnaa

3 porkkanaa
1 levy nuudeleita
1/2 rkl tuoretta inkivääriä
loraus rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl limen mehua
1/2 rkl seesamiöljyä
1/2 rkl misotahnaa
1/2 rkl soijakastiketta
1/2 rkl riisiviinietikkaa

seesaminsiemeniä
kourallinen tuoretta korianteria


Tee lohen marinadi. Kuori ja raasta inkivääri ja yhdistä kaikki marinadin ainekset keskenään.
Nosta kalat uunivuokaan ja levitä marinadi niiden päälle (jätä hieman marinadia odottamaan). Nosta kylmään marinoitumaan vähintään 1/2 tunniksi, mutta vaikka useaksikin.

Tee nuudeleiden kastike. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi.

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi (voit myös tehdä porkkanasta "nuudelia" julienne-raudalla).

Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta hyvin.

Yhdistä porkkanaraaste, nuudelit ja kastike. Kääntele hyvin sekaisin.

Koristele porkkana-nuudelit tuoreella korianterilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.


Paista marinoituneita kaloja 200-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia paljon paksuudesta riippuen. Valele lopulla marinadilla.

Tarjoa ruoka heti, kun kalat ovat valmiit. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti