sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Vihreä tofuwokki

Perheeseemme on syntynyt kuusi viikkoa sitten kaksoset. Ihanaa!

Ja työntäyteistä... Siitä syystä arvostan tällä hetkellä ruoassa nopeutta ja yksinkertaisuutta (ja kieltämättä kyllä kaikesta huolimatta myös herkullisuutta).

Samasta syystä kun blogijuttujen hidas ilmestymistaajuus myös kuvien laatu on heikentynyt kännykkäkameran parhaaksi yritykseksi. :)

Onneksi ruoan makuun tämä ei kuitenkaan vaikuta! Tämä wokki vei koko perheen kielet mennessään. Esikoinenkin rakastaa "tuunelia".


Wokki valmistuu erittäin helposti kaaoksen keskellä. Eri työvaiheet odottavat iloisesti seuraavaa. Pilko kasvikset aamulla, paahda tofut ja sienet sopivassa välissä, anna niiden odottaa kunnes ehdit myöhemmin taas paistella kaalit. Ja lopuksi kun talossa on hetken hiljaisuus, yhdistä kaikki komponentit! Ja syö nopeasti kun vielä ehdit. :D


Vihreä tofuwokki (2:lle)

1 pkt (180 g) tofua (joko maustamaton tai Asian spice)
loraus öljyä
1 sipuli
n. 200 g kaalia
5-6 isoa tuoretta herkkusientä
4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 ruokakerma (2 dl)
2 rkl vihreää currytahnaa
1 avokado
suolaa
puoli ruukkua tuoretta korianteria

nuudeleita


Viipaloi herkkusienet.

Lämmitä loraus öljyä pannulla. Paista tofupaloja ja sieniviipaleita n. 10 minuuttia, kunnes  tofut saavat väriä pintaan ja sienet pehmenevät ja kutistuvat hieman.
Kaada tofut ja sienet sivuun pannulta.

Pilko sipuli ja kaali. Kuori ja raasta inkivääri.

Lisää vähän öljyä pannulle ja paista kannen alla myös inkivääriä, kaalia ja sipulia kunnes ne pehmenevät ja kuullottuvat (n.  7 minuuttia). Lisää pannulle halutessasi loraus vettä, niin kaalit pehmenevät vielä enemmän.

Lisää pannulle ruokakerma, currytahna, sienet ja tofut. Mausta suolalla. Anna seoksen lämmetä kannen alla ja poreilla pari kertaa.

Viipaloi avokado.
Lisää lopuksi avokado ja pilkottu tuore korianteri.

Tarjoa nuudeleiden kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti