sunnuntai 5. elokuuta 2018

Taivaalliset eksoottiset lohivartaat

Johan pomppasi kesän paras grilliresepti! Nämä vartaat katosivat alta aikayksikön ja jäimme kuumeisesti odottamaan seuraavaa tilaisuutta lyödä lohta tirisemään. :)


Marinadi on vähän erilainen kuin meillä yleensä. Usein lainaamme makuja Aasiasta tai Kreikasta, mutta tällä kertaa kombo olikin jotain muuta. Aivan taivaallisen hyvää! Tätä marinadia teen mökillekin purkin mukaan.




Kiitos reseptistä Maku! Hieman muokkasin tietysti. :)


Taivaalliset eksoottiset lohivartaat (2:lle)

  • n. 400 g lohifileetä
    1 lime
    n. 1/4 ananas
  • n. 15 cm kurkkua / 1 avomaankurkku
  •  
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 limen mehu
  • 1 tl ruokokidesokeria (tai muuta tummaa sokeria)
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  •   

  • Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  • Kuutioi lohi isoiksi kuutioiksi. Kaada marinadi lohikuutioiden päälle ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi maustumaan.

  • Leikkaa ananas isohkoiksi, kuorettomiksi palasiksi.
  • Höylää kurkusta juustöhöylällä pitkähköjä lastuja. Ei haittaa, jos osa palasista jää pieniksi.

  • Pujottele maustuneet lohikuutiot, ananaspalat ja "rullaksi" taitellut kurkkuviipaleet varrastikkuihin.

  • Lämmitä grilli kuumaksi. Grillaa vartaita n. 10 - 15 minuuttia. Kala saa jäädä vähän punakaksi jopa, että se varmasti on mehevää. Käännä vartaita varovasti paistamisen puolessa välissä. Älä kääntele paljoa, sillä kalapalat voivat hajota. Käytä apuna tarvittaessa lastaa.

  • Tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin ja perunoiden kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti